Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht 16-02-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Fietser overleden

(Zie nieuwsberichten district Binnensticht d.d.15 februari 2005: Fietser gewond)

BOSCH EN DUIN Een op maandag 14 februari gewond geraakte 74-jarige fietser uit Austerlitz is in het UMC overleden.

Op maandag reed de 74-jarige fietser door het rode verkeerslicht op de kruising van de Amersfoortseweg met de Mesdaglaan. Daarbij werd hij aangereden door een 47-jarige automobilist uit Bosch en Duin. De fietser is met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar is hij op dinsdag 15 februari aan zijn verwondingen overleden.

De politie stelt een onderzoek naar het ongeval in en komt graag in contact met getuigen van het ongeval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Gebeld voor pincode

ZEIST Op dinsdag 15 februari werd een vrouw bestolen van haar portemonnee. Later werd zij gebeld en werd naar haar pincode gevraagd.

Rond 09.15 uur zette een 57-jarige vrouw uit Zeist haar tas in een ruimte achter in een winkel aan het Emmaplein. Rond 17.00 uur werd zij door een man gebeld met het verhaal dat iemand had gepoogd met haar pinpas geld te pinnen. Hij gaf aan dat in verband met de afhandeling hij de pincode van de vrouw nodig had.

De Zeistse ging bij haar tas kijken en zag dat haar portemonnee met daarin haar pinpas was gestolen. Zij wist de pincode niet en zei tegen de man dat ze daarvoor contact met haar man op zou nemen. Dat deed ze en toen bleek dat haar man ook al gebeld was met het verzoek de pincode te geven. Daarop besloot haar man de pas te laten blokkeren en de politie te bellen. De verdachte nam kort daarna nog telefonisch contact op met de Zeistse, maar zij gaf haar pincode niet.

De politie adviseert nooit de pincode aan een vreemde te geven. Ook bankpersoneel heeft in geen enkele situatie de pincode van een klant nodig en zal daar dan ook nooit naar vragen!