Lekstroom 11.00 uur

Utrecht 16-02-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Vervelend met 112

HOUTEN- Op woensdagochtend werd een man aangehouden omdat hij ten onrechte de 112 centrale had gebeld. Omstreeks 03.15 uur werd de 39-jarige man uit Houten in zijn woning aan de Randhoeve aangehouden. De man had even daarvoor zeer vaak ten onrechte de alarmcentrale 112 gebeld. De beller werd getraceerd en werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geslagen

IJSSELSTEIN- Op dinsdagmiddag werd een jongen geslagen door een andere jongen. Omstreeks 14.45 uur liep een 12-jarige jongen uit Nieuwgein naar de bushalte aan de Beneluxweg. Een andere jongen riep wat naar de 12-jarige jongen uit Nieuwegein. De 12-jarige reageerde hier niet op en liep door. De jongen liep naar de 12-jarige toe en begon hem zonder enige reden te schoppen te slaan wat na enige tijd ophield. De jongen deed aangifte bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Negen jongeren aangehouden na vernielingen

LOPIK Na uitgebreid onderzoek hield de politie in de afgelopen weken negen jongeren uit Lopik aan. Zij worden allemaal verdacht van het plegen van diverse vernielingen in hun woonplaats.

In 2003 en 2004 was een groot deel van de groep betrokken bij vernielingen bij een autosloperij. Diverse autos werden daarbij vernield. Ook maakte enkele van hen in april 2004 onderdelen van de waterzuiveringsinstallatie kapot. Tenslotte was een deel van de groep betrokken bij vernielingen van twee andere openbare gebouwen, waaronder een sporthal.

De totale schade van de vernielingen bedraagt ongeveer 30.000.

De jongeren zijn tussen de veertien en twintig jaar oud.

Tegen de jongeren is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen aansprakelijk gesteld worden voor de schade.