Gemeente Gouda


nieuw elan voor winkelcentrum bloemendaal (16/02/2005)

Eigenaren, winkeliers en de gemeente Gouda hebben gezamenlijk een plan gemaakt voor het winkelcentrum Bloemendaal. Het eindresultaat moet een modern winkelcentrum zijn met een groter aanbod en meer uitstraling. Op 16 februari 2005 tekenen de gemeente Gouda en de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren in het Winkelcentrum Bloemendaal U.A. hiervoor een intentieovereenkomst.

Het winkelcentrum wordt opgeknapt en uitgebreid. Door uitbreiding van het winkeloppervlak biedt het winkelcentrum in de toekomst aan meer winkeliers onderdak. Niet alleen buurtbewoners krijgen hiermee een groter aanbod, ook voor inwoners elders uit Gouda vormt straks het winkelcentrum Bloemendaal een gezellig winkelalternatief.

Aanpassingen aan het parkeerterrein en een goede verkeerscirculatie zorgen voor meer ruimte voor bezoekers. Belangrijk zijn ook de maatregelen om verkeersoverlast voor omwonenden zo klein mogelijk te houden. Ook is veel aandacht besteed aan de sociale veiligheid op het parkeerterrein. Het is het streven om in de verdere planuitwerking te voldoen aan alle eisen van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Omwonenden en belangstellenden kunnen op 10 maart 2005 de maquette komen bekijken. De Coöperatieve Vereniging van Eigenaren in het Winkelcentrum Bloemendaal U.A. organiseert dan in samenwerking met de gemeente Gouda een informatie- en inloopbijeenkomst in de Buurtstee, Gildenburg 1 van 17.30 tot 19.30 uur.


-- einde bericht --