Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 februari 2005

Letsel bij aanrijding

Automobilist raakt achtereenvolgens betrokken bij twee aanrijdingen; bij de tweede aanrijding raakt een van de bestuurders gewond

Borne

Dinsdagmiddag 15 februari gingen politieagenten naar de A35/A1 bij Borne nadat omstreeks 17.10 uur een melding was binnengekomen van een aanrijding. Op de vluchtstrook bleken drie beschadigde auto's te staan. Het volgende bleek even daarvoor gebeurd te zijn: Een 20-jarige automobilist uit Almelo reed op de A1 in Borne. Hij reed op de linker rijstrook komende uit de richting Hengelo en gaande in de richting Almelo. Een 27-jarige automobilist uit Apeldoorn reed op dat moment op de rechter rijstrook van de A35 komende uit de richting Enschede en eveneens gaande in de richting Almelo. Ter hoogte van de samenvoeging van beide snelwegen, wisselden beiden vrijwel tegelijkertijd van rijbaan als gevolg waarvan een aanrijding ontstond. Geen van de bestuurders liep letsel op maar beide auto's raakten beschadigd. De 20-jarige bestuurder reed na de aanrijding de vluchtstrook op, waar op dat moment een 25-jarige man uit Vollenhove met zijn auto stilstond in verband met autopech. De 20-jarige man kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste tegen de auto van de 25-jarige man op. De 25-jarige man liep hierdoor nekklachten op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-020018, 05-0200)

Inbraak in shop tankstation

Grote hoeveelheid rookwaren gestolen bij inbraak in tankstation

Delden

In de avond/nacht van maandag 14 op dinsdag 15 februari werd ingebroken in de shop van een tankstation aan de Vossenbrinkweg in Delden. Een deur werd geforceerd, waarna de dader(s) er vandoor ging(en) met rookwaren voor een totaalbedrag van ruim E 4000,-. Door de eigenaar werd aangifte gedaan. (05-019645)

Verkeerscontroles

Veel automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een gordel

Noordwest-Twente

Dinsdag 15 februari werden op diverse locaties in het district Noordwest-Twente verkeerscontroles gehouden. De aandacht was hierbij met name gericht op het dragen van een gordel. Gecontroleerd werd in Nijverdal, Hellendoorn, Almelo, Holten, Rijssen, Wierden, Enter, Westerhaar, Vriezenveen en Vroomshoop. In totaal werden 154 personen bekeurd omdat zij geen gordel droegen. Verder werden nog zeven processen-verbaal opgemaakt wegens andere verkeersovertredingen waaronder het niet handsfree bellen en het rijden door rood licht. (05-019664)

Inbraak in winkel

Duizenden euro's aan goederen, waaronder visbenodigdheden, gestolen bij inbraak in winkel

Almelo

Tussen zaterdag 12 en dinsdag 15 februari werd ingebroken in een winkel aan de Nieuwstraat in Almelo. Via het dak werd toegang tot het pand verkregen. Voor duizenden euro's werd weggenomen waaronder vele visbenodigdheden. Door de eigenaar van de winkel werd aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak. (05-019687)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --