Gemeente Haarlem


16 februari 2005

Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Stadshuis aan de Grote Markt blijft politiek-bestuurlijk centrum
Het college blijft ook in de toekomst werk verrichten vanuit het stadhuis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem zullen ook na de ingebruikname van het nieuwe stadskantoor in Haarlem Oost hun werkplekken houden in het stadhuis aan de Grote Markt. In het stadskantoor zullen ook voldoende faciliteiten voor het college worden gerealiseerd om goede aansturing van en samenwerken met de organisatie mogelijk te maken. In het stadhuis zal het college beperkte ambtelijke ondersteuning krijgen.

Met het besluit om de werkplekken van de burgemeester en wethouders in het stadhuis te handhaven en faciliteiten in het nieuwe stadskantoor de realiseren heeft het college een oplossing gevonden die recht doen aan de betekenis van het bestuur in het midden van de stad enerzijds en effectieve bestuurlijk-ambtelijke samenwerking anderzijds.
Omdat het college rekening houdt met het feit dat toekomstige gemeentebesturen hun eigen opvattingen zullen hebben over de bestuurlijke en ambtelijke organisatie en daarbij behorende huisvesting, zal de huidige oplossing zo flexibel moeten worden vorm gegeven dat toekomstige besturen daar hun eigen invulling aan kunnen geven.

Het stadhuis is en blijft het politiek-bestuurlijk centrum van de stad. De raad en zijn commissies blijven er immers gehuisvest en ook het college zal zijn werk als zichtbaar bestuur verrichten in de stad en vanuit het stadhuis. Daarnaast zal het stadhuis in de toekomst, meer dan nu het geval is, de plek worden voor ontmoetingen tussen bestuur en burgers. Het wordt de plek van besturen, besluiten, debat, discussie en dialoog.


De nota met het besluit van B&W zal ter bespreking worden voorgelegd aan de raadscommissie Algemene en Bestuurlijke Zaken.

Concernstaf
Marie-José van Lent, communicatieadviseur
023-5113131/06-46215480
023-5113441
mjlent@haarlem.nl
38/2005

---- --