Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


15 februari 2005


Uddel - Verkeersongevallen


Een 43-jarige automobiliste uit Elburg verloor op dinsdagmorgen (14-02) door de gladheid de macht over het stuur op de Aardhuisweg. Ze wist de auto in de berm tot stilstand te brengen.
Een 36-jarige automobilist uit Nunspeet remde af om hulp te verlenen maar raakte daardoor zelf ook in de slip. De auto kwam tot stilstand in de heide naast de rijbaan.
Het bleef beperkt tot materiële schade. De auto van de Nunspeter moest worden wegge-
sleept door een bergingsbedrijf.


Apeldoorn - Drinken op straat


Agenten hebben maandagmiddag twee inwoners in de leeftijd van 19 en 21 jaar uit Apeldoorn bekeurd. De twee waren bij het winkelcentrum op het Korianderplein alcohol aan het drinken. Beiden kregen een bekeuring.


Apeldoorn - overvaller getackeld en ingerekend


Een 19 jarige overvaller uit Eerbeek, die dinsdagmiddag op de vlucht sloeg na een overval op een sigarenzaak aan de Asselsestraat, is kort na zijn daad op het Leienplein door een voetganger getackeld, vervolgens aangehouden en aan de politie overgedragen.
De verdachte deed kort voor 16.00 uur bij een sigarenzaak aan de Asselsestraat een greep uit de kassalade. De eigenaar wilde dit voorkomen waarop een worsteling ontstond en de verdachte zich kon losrukken. Hij sloeg op de vlucht richting binnenstad. Omstanders die in de gaten kregen wat er gebeurde zetten de achtervolging in, waarna de overvaller op het Leienplein door een voetganger werd getackeld. De man kwam te vallen waarna hij door het publiek in bedwang werd gehouden in afwachting van de komst van de politie.
Of de verdachte ook daadwerkelijk kans heeft gezien om geld weg te nemen is op dit moment (di 15/2 - 17.30 uur) nog niet geheel duidelijk.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --