Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden voor blote billen

Nijmegen 16-02-2005 - (09)

Maandagmiddag werd aan de politie gemeld dat 4 meisjes in de leeftijd van 7 tot 10 jaar in een speeltuintje aan de Wedesteinbroek 15de straat getuige waren geweest van een man die zijn broek omlaag had gedaan en dat een andere man daar fotos van maakte.

De meisjes waren geschrokken weggerend. Eén van hen viel en werd gepakt door één van de mannen die achter hen aan waren gerend. Het meisje wist zich los te rukken en rende weer weg. De politie kreeg een signalement van de twee mannen en stelde een onderzoek in. Zij werden echter niet gevonden.

Dinsdag rond 16.00 uur werd gemeld dat een jongen in de Leuvensbroek 10de straat zijn broek had laten zakken terwijl een andere man daar filmopnamen van zou maken. Omdat de moeder van één van de meisjes die de vorige dag in de Wedesteinbroek 15de straat ook al zoiets had meegemaakt, nu één an ander meemaakte in de Leuvensbroek 10de straat, ontstond er enige opschudding. Ook andere mensen hadden gezien wat er gebeurde. De man die kennelijk de jongen in de blote billen aan het filmen was geweest, was weggerend. De politie hield de jongen die in zijn blote billen had gestaan aan. Het bleek te gaan om een 13-jarige jongen uit Nijmegen. De videocamera waarmee het één en ander was gefilmd heeft de politie in beslag genomen. De jongen verklaarde dat hij filmscènes had willen naspelen. De scènes werden vastgelegd door een vriend van hem. De jongen had er spijt van en zou het nooit meer doen. De vriend van de jongen zal nog worden gehoord. De politie zal proces-verbaal opmaken.