Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 15-02-2005

Stookbeleid
In 2004 is een regeling vastgesteld voor het stoken van snoeihout in het buitengebied. Toegezegd is dat bij invoering van diftar nog eens gekeken zou worden naar de mogelijkheden om het snoeiafval in het buitengebied te verwijderen. Na afweging van de verschillende mogelijkheden (stoken, versnipperen op locatie, inzamelen op locatie) heeft het college besloten voorlopig de huidige regeling te continueren, waarbij bewoners van het buitengebied gedurende het stookseizoen - van 1 september tot 1 mei - éénmalig ontheffing kunnen vragen voor het stoken van snoeihout.

Huisvesting onderwijs
Schoolbesturen kunnen - op grond van de Wet primair onderwijs - jaarlijks (tot 1 februari) aanvragen indienen voor het Huisvestingsprogramma voor het eerstvolgende kalenderjaar. De Hilvarenbeekse schoolbesturen (Stichting De Oude Vrijheid en Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs Hilvarenbeek) hebben in totaal vijf aanvragen ingediend voor onderhoud, aanpassing en uitbreiding van schoolgebouwen.
Het college heeft besloten uitsluitend de aanvragen van De Oude Vrijheid' in behandeling te nemen. De aanvragen van de Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs zijn niet tijdig ingediend.

Aanlegvergunningen
Waterschap de Dommel wil in de bossen van Landgoed De Utrecht een watergang ophogen en twee dammen aanleggen om het water in dit gebied langer vast te houden. Omdat hiervoor - op basis van de voorschriften van het bestemmingsplan buitengebied' - een aanlegvergunning nodig is, wordt de betreffende procedure opgestart.

Eind december 2004 besloot het college de procedure op te starten voor het verlenen van een vergunning voor aanleg van een poel en een bos op het perceel Ambrosiusweg 2. De aanvraag heeft vier weken ter inzage gelegen. Er zijn geen reacties ingekomen.

Verkeersbesluit
Het college heeft besloten een snelheidslimiet in te stellen van 30 km/uur voor een aantal straten in de kom van Diessen. Het verkeersbesluit betreft de Willibrordusstraat, Van der Lindenstraat, Docfastraat, Molenstraat (gedeeltelijk) en de parallelweg van de Julianastraat.
Het verkeersbesluit vloeit voort uit het - in september 2000 vastgestelde - gemeentelijk verkeersveiligheidsplan (GVVP). Doel van het GVVP is het wegennet duurzaam veilig' inrichten om zo de kans op menselijke fouten zo minimaal mogelijk te maken. Dat vereist onder meer een duidelijke en éénduidige inrichting van het wegennet. In het GVVP is daarom als wensbeeld' opgenomen dat voor 2020 een maximumsnelheid van 30 km/uur geldt voor de bebouwde kommen van alle dorpskernen.

Aanleg fietspad Krampvenseweg In het kader van ruilverkaveling De Hilver' is de afgelopen jaren een drietal wegen-bestekken uitgevoerd, waarbij onder meer wegen zijn verbeterd en fiets- wandel-, en ruiterpaden zijn aangelegd. Een aantal werkzaamheden moet nog worden uitgevoerd. Voor 2005 staat de Krampvenseweg op het programma. Een gedeelte van deze weg wordt verhard en langs het resterende onverharde deel wordt een fietspad aangelegd. Verder wordt er een rustplaats met picknickbanken aangelegd, een natuurberm en een tweetal parkeerplaatsen.
Het college gaat accoord met uitvoering van deze werkzaamheden.

Uit eerdere collegevergaderingen

Kunst in Loosche Akkers
In het kader van het kunstaankoopbeleid wil de gemeente drie kunstwerken realiseren in de woonwijk Loosche Akkers'. Een oproep aan kunstenaars om ontwerpen te presenteren heeft 48 reacties opgeleverd. De kunstcommissie heeft uit de inzendingen een selectie gemaakt en de volgende voordracht aan het college gedaan:
- Jeltje van Houten Witte Boom'
- Annelies van Biesbergen De Denker'
- Mireille van den Bergh Het Geheim van de Anoniem' Het college stemt in met deze voordracht en verstrekt opdracht aan de genoemde kunstenaars.