Anders actief - Paragliding, coasteering, caving

Een actieve maar ongebruikelijke manier om het Welshe landschap te bewonderen is door te gaan paragliden. Dit is op diverse plekken in Wales mogelijk, in Llanberis in het noorden, Builth Wells in midden Wales en in Abergavenny en Tredegar in Zuid-Wales.

Minstens zo avontuurlijk is het adrenaline-pumping coasteering wat mogelijk is in Pembrokeshire, Twr-y-Felin in St Davids. Deze mix van klimmen en klauteren, van kliffen springen en zwemmen biedt een hele andere kijk op Wales voor mensen die niet bang zijn aangelegd. Voor deze sport zijn wetsuits, helmen en trainers nodig die de avonturiers langs kliffen en kustlijn leiden.

Ook caving is erg populair in Wales, in het bijzonder in Brecon Beacons National Park, waar een van de langste cave systems van heel Europa te vinden is. Een groot deel van deze grotten is zelfs nog niet verkend. Centra zoals Black Mountain Activities, Rhongyr Isaf en Beacons Experience bieden caving aan als een van hun activiteiten, naast klimmen, kanoën, rafting en nog veel meer outdoor activiteiten. Voor meer informatie: www.adventure.visitwales.com