Gemeente Enschede

Eerste grondtransacties Euregio Bedrijvenpark II

16-02-2005

Er is weer ruimte voor ondernemers om zich te vestigen in Enschede. Op het Euregio bedrijvenpark is 16 hectare netto bedrijventerrein beschikbaar. De belangstelling voor een kavel op het Euregio Bedrijvenpark is groot.

Inmiddels is 2,6 hectare uitgegeven en er loopt een groot aantal gesprekken met geïnteresseerde ondernemers. Het Euregio Bedrijvenpark is geschikt voor modern gemengde bedrijvigheid met de mogelijkheid om bij het bedrijf te wonen. De bedrijven die zich vestigen zijn zeer divers. Zo vestigt zich een schildersbedrijf, maar ook een dakdekkerbedrijf.

Bedrijven die op dit terrein een kavel hebben gekocht kiezen automatisch voor parkmanagement. Enschede is één van de eerste gemeenten in Nederland waar parkmanagement in zo'n verregaande vorm op een regulier bedrijventerrein wordt ingevoerd. Parkmanagement is een instrument om de kwaliteit van een bedrijventerrein voor lange tijd te garanderen. Gemeente en bedrijven zijn hiervoor samen verantwoordelijk. De bedrijven op het Euregio Bedrijvenpark en de gemeente betalen een jaarlijkse contributie en in ruil daarvoor zorgt de parkmanagementorganisatie voor de organisatie en uitvoering van beheer en onderhoud. Ook beveiliging, bewegwijzering en afvoer van bedrijfsafval vallen binnen de diensten. Automatisch wordt iedere eigenaar en/ of ondernemer lid van één van de verenigingen Parkmanagement Euregio Bedrijvenpark, waardoor een belangrijke stem wordt verkregen in de manier waarop parkmanagement wordt ingevuld.

www.euregioparkmanagement.nl


---