Federatie van Ouderverenigingen

Staatssecretaris en werknemers over de WSW

16 februari 2005

Staatssecretaris en werknemers in gesprek over de WSW

Op 2 februari sprak staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met werknemers in de sociale werkvoorziening (SW) over de modernisering van de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW). Staatssecretaris Van Hoof wil de komende twee jaar realiseren dat mensen die werken in de sociale werkvoorziening vaker (begeleid) aan de slag gaan in een gewoon bedrijf in plaats van te werken in een apart bedrijf van de sociale werkvoorziening.
Tijdens het gesprek werd open gepraat over ervaringen van mensen in de WSW. Aan de orde kwamen de voor- en nadelen van de drie manieren waarop werken binnen de WSW mogelijk is. Verder werd gesproken over de sfeer, verdringing binnen de WSW en scholingsplannen. Een belangrijk onderwerp was ook de houding van werkgevers ten aanzien van mensen met een arbeidshandicap.
Staatssecretaris Van Hoof nam zelf initiatief voor deze bijeenkomst. De FvO, de CG-Raad en de Landelijke Cliëntenraad hebben de bijeenkomst mede helpen organiseren. Wim van Minnen, directeur van de Federatie van Ouderverenigingen (FvO), leidde het gesprek. Meer informatie, Cris Bergmans, c.bergmans@fvo.nl .