Gemeente Hardenberg

Februari 2005 - Gemeente praat over zorgvraag en zorgaanbod

Gemeente praat over zorgvraag en zorgaanbod

Persbericht, 10 februari 2005

Op woensdag 16 februari organiseert de gemeente Hardenberg een conferentie over het thema zorgvraag/zorgaanbod. Door middel van deze conferentie wil de gemeente verder inhoud geven aan het thema "zorginstellingen". Dit onderwerp is een van de zes themas die in de gemeentelijke startnota lokaalgezondheidsbeleid worden genoemd als speerpunt van het beleid van de gemeente voor de komende jaren.

Voor deze conferentie zijn naast de zorgaanbieders en vertegenwoordigers van de zorgvragers, de zorgverzekeraars en de woningbouwcorporaties uitgenodigd.

De gemeente volgens de startnota lokaal gezondheidsbeleid het volgende voor ogen:


* Een evenredig zorgaanbod en een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor zorgaanbieders in de hele gemeente waardoor elke burger een even grote kans wordt geboden op gebruik van zorg.
* Alle inwoners van de gemeente Hardenberg en omliggende gemeenten die een beroep doen op de Hardenbergse zorgvoorzieningen moeten gelijke toegang hebben tot de zorgvoorzieningen (In het kader van Hardenberg kern met een streekfunctie).

* De zorg aan laten sluiten bij de behoeften en de situatie van de burgers; zorgaanbod afgestemd op de zorgvraag.
* Een goede afstemming tussen zorgaanbieders, zorgverzekeraars en zorgvragers.

Het doel van de bijeenkomst is met elkaar van gedachten te wisselen over de toekomstige zorgvraag en het zorgaanbod in de gemeente. Verder zullen tijdens deze dag de ontwikkelingen van het ziekenhuis en het ziekenhuisterrein aan de orde komen. Aan de aanwezigen zal worden gevraagd om na te denken over de mogelijkheden die het ziekenhuisterrein heeft voor het realiseren van zorgvoorzieningen dan wel zorggerelateerde voorzieningen.

Het is belangrijk de mogelijkheden voor het realiseren van zorgvoorzieningen op dit terrein te verkennen, zodat deze meegenomen kunnen worden in de verdere planontwikkeling voor dit gebied.