Proximus


Betaal met je mobiele telefoon

Proximus is de eerste Belgische operator die toetreedt tot nieuw betalingssysteem Simpay
Brussel, 16 februari - Proximus treedt toe tot het nieuw internationaal betalingssysteem Simpay, een initiatief van de mobiele operatoren Vodafone, Orange, T-Mobile en Telefónica Móviles. Gsm-gebruikers krijgen met Simpay de mogelijkheid om eenvoudig, snel en veilig games, video's, muziekclips... te kopen met een toestel dat ze altijd bij zich hebben: hun mobiele telefoon. Proximus-klanten zullen het Simpay betalingssysteem tegen het einde van 2005 kunnen gebruiken.

Proximus is de eerste Belgische mobiele operator die toetreedt tot het nieuwe betalingssysteem Simpay, een initiatief van de mobiele operatoren Vodafone, Orange, T-Mobile en Telefónica Móviles. De bedoeling van Simpay is om een gestandaardiseerd en eenvoudig betalingssysteem aan te bieden aan de klanten van de aangesloten mobiele operatoren.

Mobiele telefoongebruikers kunnen al langer diensten aankopen via sms (logo's, beltonen, toegang tot websites,...) maar met Simpay zullen klanten, over de grenzen heen, diensten kunnen kopen via hun gsm. Een Proximus-klant zal bij elke aangesloten leverancier in binnen- en buitenland aankopen kunnen doen via Wap of via het internet. Zo zal hij of zij bijvoorbeeld een muziekclip kunnen kopen van een Engelse provider.

Het unieke aan het Simpay systeem is dat net zoals met een kredietkaart het er niet toe doet bij welke operator je bent of bij welke verkoper je koopt. Een internationaal gestandaardiseerd mobiel betalingssysteem zal alles voor iedereen gemakkelijker maken. Eén betalingssysteem voorkomt de verwarring die er zou heersen als alle netwerken hun eigen aparte betalingssysteem zouden promoten.

Proximus-klanten zullen tegen het einde van 2005 het Simpay betalingssysteem kunnen gebruiken. Hiervoor hebben zij geen specifieke mobiele telefoon of SIM-kaart nodig.

© Copyright 2004 Proximus. Alle rechten voorbehouden.