CDA

14-02-05
Verburg: Extra aandacht voor middeninkomens
"Gezinnen met een middeninkomen vormen de ruggengraat van onze samenleving en verdienen extra aandacht", volgens Tweede-Kamerlid Gerda Verburg.

Verburg: "Wat goed is voor de middeninkomens is ook goed voor de minima, maar dat geldt andersom lang niet altijd." De CDA'er benoemt de afgelopen week door een ruime meerderheid in de Kamer aangenomen Algemene Wet Inkomensafhankelijke Regelingen (AWIR) als een goed voorbeeld van hoe de focus in ons land meer moet komen te liggen op de middeninkomens. Verburg: "Met deze nieuwe wet AWIR pakken we niet alleen de armoedeval aan, maar bieden we door lastenmaximering ook maatwerk bij de ondersteuning van huishoudens op een manier die recht doet aan hun feitelijke inkomenspositie."

Afgelopen week presenteerde de Geassocieerde Pers Dienst (GPD) een onderzoek naar de inkomensontwikkeling in Nederland. Uit dit onderzoek bleek dat vooral de middeninkomens er de afgelopen jaren in inkomen op achteruit zijn gegaan. CDA-Kamerlid Gerda Verburg pleit al geruime tijd voor extra aandacht voor de middeninkomens, vaak gezinnen met jonge kinderen. "Deze gezinnen vormen de ruggengraat van onze samenleving en verdienen extra aandacht. Alle aandacht die uitgegaan is naar de positie van de minima is op zich terecht, maar hebben niet altijd recht gedaan aan de koopkrachtontwikkeling van huishoudens met een middeninkomen."