NOVA

16 februari 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Borssele
In 2013 gaat de kerncentrale in het Zeeuwse Borssele dicht en komt er een einde aan commerciële kernergie in Nederland. Maar aan dit besluit wordt nu van alle kanten flink gemorreld. Ook in politiek Den Haag. In Borssele liggen ze er nog niet wakker van. In de studio een debat tussen Boris van der Ham, D66-Kamerlid en Tim van der Hagen, hoofd reactortechniek aan de TU in Delft.

Vrijwilliger in Zuidoost-Azië
Na de verwoestende Tsunami-ramp konden ze niet werkeloos blijven toekijken: vijf verpleegkundigen uit Noord Holland. Ze namen een maand verlof en reisden naar het getroffen Sri Lanka. Als vrijwilligers, op eigen initiatief, met nauwelijks voorbereiding. Gewoon om te helpen. NOVA gaf ze een video-camera mee. En nu zijn ze terug, met veel kritiek op de grote hulporganisaties.

Ruimte op rechts
Ze blijven er bij de LPF in geloven. In de wederopstanding van het Fortuynisme. Sommigen dromen van een hagelnieuwe partij om daarmee een nieuwe, beter voorbereide aanval te openen op de gevestigde politiek. Met een nieuwe, opmerkelijke naam én met een nieuwe, grote stemmentrekker.

Presentatie: Paul Witteman

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.