Politie Zeeland


---

Z-968-2005 Hondje vermist in Terneuzen
In de omgeving van de Noordstraat in Terneuzen is woensdagmiddag een hondje meegenomen door vermoedelijk een klein meisje.
De Franse eigenaar had het hondje rond 16.00 uur aan zijn riem vastgelegd buiten een winkel. Toen de eigenaar even later de winkel weer uitkwam, was zijn hondje verdwenen, waarschijnlijk meegenomen door een klein meisje.
Het gaat om een klein hondje, zwart met wit, van een onbekend ras. Het meisje wordt verzocht het hondje te brengen naar het politiebureau in Terneuzen zodat het dier weer met zijn baas herenigd kan worden.

Z-969-2005 Aanrijding in Breskens
In Breskens vond woensdag rond 10.30 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bedrijfsauto.
Een 40-jarige automobilist uit Breskens reed over het Molenwater en bemerkte de bocht ter hoogte van de Koningin Emmastraat niet op waardoor hij de bocht te ruim nam en in botsing kwam met een bedrijfsauto, bestuurd door een 61-jarige man uit de gemeente Sluis. Beide voertuigen konden niet meer rijden en moesten worden weggetakeld. De 40-jarige bestuurder klaagde over een pijnlijke voet en zou hiervoor naar de huisarts gaan.


O-970-2005 Aanrijding in Wemeldinge
Woensdag rond 13.00 uur vond er in Wemeldinge een aanrijding plaats tussen een bedrijfsauto en een personenauto.
Een 21-jarige automobiliste uit de gemeente Kapelle reed over de Wemeldingsezandweg en verleende op het kruispunt met de Spoorlaan voorrang aan een van rechts komende bedrijfsauto, bestuurd door een 53-jarige man uit de gemeente Kapelle. Doordat de 53-jarige automobilist de bocht naar links te kort nam, kwam hij in aanrijding met de personenauto. Er was alleen lichte materiele schade.


Z-971-2005 Aanrijding in Clinge
In Clinge is woensdagmiddag een 15-jarige jongen uit de gemeente Hulst met een brommer tegen een personenauto gereden.
De 15-jarige bromfietser reed over de Sterredreef en kwam omdat hij niet genoeg rechts reed, in botsing met een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 41-jarige vrouw uit de gemeente Hulst.
De bromfietser kwam bij de aanrijding ten val en raakte gewond aan zijn knie. Tegen de jongen zal proces-verbaal opgemaakt worden omdat hij nog geen 16-jaar is en wel op een bromfiets reed.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.