Time : 9:53:05 AM
Date : Monday, February 14, 2005
Sender Name: VDAB

Opening COMOKRA, competentiecentrum voor montage en kraanbediening

Opening COMOKRA: een competentiecentrum voor montage en kraanbediening

De sector van de montage- en kraanbedrijven kampt met een structurele opleidings- en aanwervingsproblematiek. De bedrijven uit de sector zoeken werknemers die beschikken over sector- en beroepsspecifieke competenties en vaardigheden en bovendien de nodige certificaten en attesten hebben. Daarnaast is permanente bijscholing van het personeel onontbeerlijk in deze sector. Door het ontbreken van een specifiek sectoraal opleidingsaanbod kan er niet voldaan worden aan de vraag naar gecertificeerde werknemers en de bijscholing ervan. Om tegemoet te komen aan deze problematiek, wordt COMOKRA - een competentiecentrum voor montage en kraanbediening - opgericht.

Dit competentiecentrum heeft als opdracht de dienstverlening te verbreden en de sectorale samenwerking te verdieping. De verbreding van de dienstverlening uit zich in informatieverstrekking, competentieontwikkeling, loopbaanbegeleiding en de inschatting, (h)erkenning en certificering van competenties. Om dit te verwezenlijken wordt er gestreefd naar een samenwerking met zowel publieke als private partners.
Concreet werd er een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen het vormingsfonds Montage vzw, Sarens nv en de VDAB.

In afwachting van de officiële opening van dit competentiecentrum werden er reeds onder deze samenwerking werkzoekenden opgeleid tot rigger-monteerder en kraanmachinist.

Graag nodigen wij u uit op de officiële opening van COMOKRA, het competentiecentrum voor montage en kraanbediening, Brouwerijstraat 10 in 1840 Steenhuffel op donderdag 17 februari om 18 uur.

In aanwezigheid van de Vlaamse minister van Werk, Onderwijs en Vorming, Frank Vandenbroucke worden bovendien de attesten uitgereikt aan de (allochtone) werkzoekenden die reeds een opleiding onder deze samenwerking hebben gevolgd.

Meer informatie:
Eve Heremans, VDAB Sectoraccount metaal
e-mail: eve.heremans@vdab.be
Tel: 02-506.16.59
Fax: 02-506.13.56
GSM: 0497 51 90 29

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL