Ingezonden persbericht


16 februari 2005

Enci-stakers donderdag naar Brussel

De staking bij cementproducent Enci (vestigingen in Maastricht, Rotterdam en IJmuiden) gaat donderdag 17 februari de vierde dag is. Op die dag vertrekken bussen met stakers naar Brussel. Daar leggen zij een bezoek af aan het kantoor van Cembene (Cement België Nederland), de overkoepelende Enci-organisatie in België en Nederland, om bij algemeen directeur Andre Jaquemart te pleiten voor het open houden van de Nederlandse productie.

Volgens bestuurder Ron Smeets van CNV Steen en glas willen de stakende werknemers van Jaquemart ook weten waarom hij de werknemers tot nu toe niet serieus neemt en weigert te praten over het alternatieve plan dat ondernemingsraad en bonden ondersteunen.

Dit alternatief behelst onder meer het behoud van honderd van de 270 te schrappen banen, openhouden van de productie (klinkeroven), efficiënter werken, geen gedwongen ontslagen en gedurende vijf jaar een werkgelegenheidsgarantie.

Voor nadere informatie
Ron Smeets (bestuurder CNV Steen en glas), tel.: 06 ­ 51 11 55 94 Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 ­ 22 39 30 12


---- --