Utrecht stad 10.15 uur

Utrecht 17-02-2005 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Aantreffen hennep

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd hennep aangetroffen in een woning.

Omstreeks 17.40 uur werd een controle uitgevoerd door de belastingdienst bij een woning aan de Weeresteinlaan. Bij deze controle was ook een agent aanwezig. De agent rook een sterke henneplucht en onderzoek wees uit dat de 33-jarige bewoner een kleine 7 kilo aan gedroogde hennep in zijn woning had liggen. De hennep werd ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Lastige bouwvakkers

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden 3 bouwvakkers aangehouden omdat ze zich hadden misdragen in een winkel. Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat 3 bouwvakkers zich dreigend en beledigend hadden gedragen in een winkel aan de Trumanlaan. De politie werd gewaarschuwd en trof het drietal, in de leeftijd van 28 tot 41 jaar afkomstig uit Utrecht en Eindhoven, in de auto aan op de Europalaan. De mannen werden aangehouden en tegen hen is hiervoor proces-verbaal opgemaakt. Verder onderzoek wees uit dat de bestuurder van het busje onder invloed was van alcohol. Hij blies 675 ug/l.

Overval op winkel

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een overval gepleegd op een winkel aan de Wethouder D.M Plompstraat. Omstreeks 14.15 uur kwam een onbekend persoon de winkel binnen. Na wat in de winkel gepakt te hebben liep het onbekende persoon naar de kassa en bedreigde de medewerkerster met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De medewerkster van de kassa deed de la niet open en de onbekende persoon rende zonder buit hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord, 0900-8844.

Gestoken met mes

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een man gestoken met een mes. Omstreeks 14.20 uur kreeg de politie de melding dat een man was gestoken met een mes op de Stationstraverse. De 27-jarige man vertelde dat hij was gestoken door een man waarmee hij eerder woorden had gehad. De politie zette de omgeving af maar de verdachte werd niet aangetroffen. De Utrechter werd vervoerd naar het ziekenhuis en werd hier behandeld aan zijn verwondingen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Net pak

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een kostuum had gestolen. De man wilde omstreeks 16.30 uur de winkel aan de Rijnkade verlaten zonder een duur pak af te rekenen aan de kassa. Dit werd gezien door winkelpersoneel en de 37-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en door de politie gehoord.

Tas gestolen

UTRECHT- Op woensdagavond werden twee mannen aangehouden nadat ze een tas hadden gestolen. Omstreeks 21.45 uur was een 35-jarige vrouw uit Utrecht aanwezig in een horecagelegenheid gelegen aan de Biltstraat. Ze had haar tas over een stoel hangen en zag in een flits haar tas werd weggepakt door twee mannen. De vrouw liep achter de mannen aan, die direct het pand verlieten. De vrouw ging met een aantal andere bezoekers achter de mannen aan. Op de Biltstraat waren agenten aanwezig en zagen de vrouw naar hen gebaren. Toen de agenten hoorden wat er gaande was werd de achtervolging direct ingezet. Een 22-jarige man uit Utrecht wilde de net gestolen tas over een reling van een brug gooien maar de dit lukte niet omdat de tas bleef hangen. De man werd aangehouden. De andere man, 20-jaar uit Utrecht, kon na een korte sprint worden aangehouden. Zij werden ingesloten voor verhoor. Vijf aanhoudingen voor reeks vernielingen, vandalisme en autokraak

UTRECHT De afgelopen week heeft de politie vijf jongens aangehouden die ervan worden verdacht sinds september 2004 vernielingen, vandalisme en autokraken te hebben gepleegd in de Daalse- en Bloemenbuurt.

De overlast en criminaliteit bleek veroorzaakt te worden door een groep van 10 à 12 jongeren. Twee jongens waren tijdens hun activiteiten herkend, waarna de politie van het district Utrecht noord een onderzoek startte. De eerste twee jongens, van 12 en 15 jaar, zijn woensdag 9 februari aangehouden. Inmiddels hebben zij bekennende verklaringen afgelegd over zes zaken, waarvan de politie ook de aangiftes heeft. In totaal bekenden de verdachten nog vijftien andere zaken, allemaal gepleegd in de Daalse- en Bloemenbuurt. Uit het onderzoek bleek dat meerdere jongens betrokken waren bij de criminaliteit. Dinsdag 15 februari heeft de politie 3 jongens, van 13, 14 en 15 jaar aangehouden. Alle verdachten zijn afkomstig uit de Daalse- en Bloemenbuurt. Ook zij legden een aantal bekennende verklaringen af. De eerste twee verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. De anderen zullen mogelijk binnenkort worden voorgeleid. De politie sluit niet uit dat er nog meer jongeren zullen worden ontboden op het politiebureau of zullen worden aangehouden