SARA


gepubliceerd op donderdag 17 februari 2005

SARA's bijdrage aan EGC 2005

Van 14 t/m 16 februari heeft op Science Park Amsterdam de European Grid Conference (EGC) 2005 plaatsgevonden. Het programma bestond uit drie afzonderlijke 'tracks', de Scientific Track, de Special Events Track en de Industrial Track.

Virtual Laboratory for e-Science (VL-e)
Tijdens het onderdeel Special Events Tracks was SARA op maandag 14 februari vertegenwoordigd tijdens de sessie die gegeven werd over Virtual Laboratory for e-Science (VL-e). SARA-adviseur dr. Maurice Bouwhuis heeft een presentatie gehouden over SARA's bijdrage op het gebied van datamanagement aan VL-e. Tijdens de pauze in het middagprogramma werd een demonstratie gegeven in SARA's Lighthouse, een omgeving die gericht is op toepassingen van optische netwerktechnologie.

LOFAR-project
Dr. Axel Berg, division manager High Performance Computing van SARA, heeft op maandag 14 februari tijdens het programmaonderdeel 'The eyes of the world - LOFAR and Real-Time Sensor-Grids' van de Special Events Track een presentatie gegeven getiteld 'Grid processing for LOFAR'.

Demonstraties en rondleidingen tijdens de lunchpauze

OptIPuter
Op de drie conferentiedagen organiseerde SARA gedurende de lunch demonstraties van toepassingen van het OptIPuter-concept. Sinds kort maakt SARA deel uit van het OptIPuter-consortium, een samenwerkingsverband tussen verschillende partners in de VS en Europa. OptIPuter ontleent zijn naam aan Optical networking, Internet Protocol, computer storage processing en visualisatietechnologieën.

Guided tour naar SARA's HPC-faciliteiten
Tijdens de lunch was er ook gelegenheid om deel te nemen aan een rondleiding naar de HPC-facilities van SARA in Amsterdam. Als nationaal e-Science support center verzorgt SARA onder andere de huisvesting en het beheer van de door NCF gefinancierde nationale supercomputers Teras en Aster.

Meer informatie over EGC2005 kunt u vinden op: www.genias.biz/egc2005.

Demonstratie van het OptIPuter-concept.

De nationale supercomputers Teras en Aster op de computervloer bij SARA in Amsterdam.

EGC 2005