Politie Groningen

Persberichten donderdag 17 februari 2005

provincie Groningen 17-02-2005 -

Bedum/Toornwerd/Hoogezand e.a: snelheidscontroles in de regio De politie heeft woensdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.
Boterdiep in Bedum: woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 785, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Onderdendamsterweg in Toornwerd: woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 304, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
De Vosholen in Hoogezand: woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 458, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Hoofdweg in Scharmer: woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 450, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Rijksweg N33 in Eemshaven: woensdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 120, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Woldweg in Kropswolde: woensdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 415, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Sellingerstraat (N976) in Ter Apel: woensdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 253, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur. Rijksweg N33 in Wildervank: woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1138, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 136 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Appingedam: jongens aangehouden na vernielen hek
De politie heeft woensdagmiddag op de Hogewerflaan drie jongens uit Appingedam in de leeftijd van 13, 16 en 17 jaar aangehouden op verdenking van het vernielen van een hek. De jongens werden door werknemers van de gemeente Appingedam betrapt bij het hek. Zij constateerden dat enkele beugels van het hek waren doorgezaagd. Het hek was geplaatst bij een bruggetje, omdat deze twee planken miste en het bruggetje zodoende niet gebruikt kon worden. De werknemers waarschuwden de politie, waarna het trio werd ingerekend. Bij een sloot werd een ijzerzaag aangetroffen, die het eigendom was van de 17-jarige jongen. De minderjarigen werden na verhoor op hun huisadres afgeleverd. De politie maakt proces-verbaal op. De gemeente Appingedam heeft inmiddels aangifte van vernieling gedaan.

Uithuizen: jongen aangehouden voor vernieling auto
Op de Oosterstationsstraat heeft de politie woensdagavond een 15-jarige jongen uit Uithuizen aangehouden voor vernieling. De jongen bevond zich in een groepje jeugd en werd hij volgens eigen zeggen al dollend op de motorkap van een personenauto geduwd. De jongen, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, ging vervolgens op de motorkap staan. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Op aanwijzing van de eigenaar werd de 15-jarige jongen als verdachte aangewezen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd de minderjarige op zijn huisadres afgeleverd. De jongen zal worden overgedragen aan buro Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf. Bij daglicht zal worden bekeken of de motorkap is beschadigd.

Appingedam: man gewond na verkeersongeval
Een 31-jarige man uit Delfzijl is woensdagnacht op de Rijksweg N33 gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Delfzijlster kreeg volgens eigen zeggen en black-out, waarna hij met zijn auto tegen een vluchtheuvel botste. De bestuurder verloor de macht over het stuur en belandde met zijn auto in een sloot. Hij moest met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. De auto werd door een sleepbedrijf afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Winschoten: politie vindt hard- en softdrugs in woning
De politie heeft woensdagochtend in zijn woning aan de Lijsterbeslaan een 23-jarige man uit Winschoten aangehouden voor de Opiumwet. De politie kreeg een anonieme tip binnen dat in de woning een hoeveelheid verdovende middelen zou bevinden. In een slaapkamer van de woning trof de politie ruim 1600 gram hash, 325 XTC-pillen, ruim 6 gram cocaïne, een ploertendoder, twee grammenwegers en drie stuks illegaal vuurwerk aan. Alle goederen werden inbeslaggenomen. In de woning werd de 23-jarige bewoner aangetroffen en aangehouden. Hij is ingesloten en zal vandaag worden gehoord. De verdovende middelen zijn voor onderzoek naar het forensisch laboratorium gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontroles in stad
Op de Europaweg in Groningen zijn woensdag tussen 20.40 en 21.45 uur 577 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 93 te hard. De hoogst genoteerde reed 88 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Rijksweg in Groningen (50 km/u) werden woensdag tussen 16.00 en 18.00 uur 1950 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 99 te hard (hoogste 92 km/u).
Op de Friesestraatweg (70 km/u) passeerden 809 voertuigen de radarcontrole. Daarbij reden 31 bestuurders te hard. De hoogst genoteerde reed 107 km/u. Tijdstip van de controle was tussen 14.30 en 15.30 uur.
Op De Held in de stad werden tussen 16.15 en 17.00 uur ruim 300 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 50 km/u. In 21 gevallen werd er te hard gereden. De hoogst genoteerde reed 80 km/u.
Op de Pleiadenlaan en de Kluiverboom waren de overschrijdingen minimaal. Slechts 17 van de 1000 bestuurders reed te hard.