1e persbericht van donderdag 17 februari 2005

Eindhoven 17-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van winkeldiefstal aangehouden

De politie heeft woensdagmiddag rond 15.00 uur een man van 34 jaar uit Rotterdam en een vrouw van 24 jaar zonder bekend woonadres aangehouden op de Keizersgracht. Agenten van de parkeerpolitie hadden gezien dat het tweetal diverse kledingstukken uit een tas in een auto gooiden die daar stond geparkeerd. Bij een controle bleken er ongeveer 40 kledingstukken met een totale waarde van ruim vijfduizend euro in de auto te liggen. Aan de kledingstukken zaten nog prijskaarten en alarmlabels van diverse winkels. De man en de vrouw hadden een tas bij zich die was geprepareerd voor het weghalen van goederen uit winkels. Ze zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Westerhoven: Hennepkwekerijen ontmanteld

De politie heeft donderdagochtend in vier schuren bij woningen aan de Steenovens in Westerhoven hennepkwekerijen aangetroffen. In de vier schuren stonden in totaal ruim 2000 hennepplanten. Drie eigenaren zijn inmiddels door de politie aangehouden. Ze hebben een verklaring afgelegd waarna proces-verbaal is opgemaakt. De vierde eigenaar wordt nog door de politie gehoord. De benodigdheden voor de kwekerijen zijn in beslaggenomen en de hennepplanten worden vernietigd.

Mierlo: Inbraak in winkel

Bij een inbraak in een winkel aan de Heiderschoor is een hoeveelheid sportartikelen weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Een ruit van de zaak is kapotgeslagen.

Valkenswaard: Dronken Belg gewond bij aanrijding

Een 33-jarige man uit het Belgische Lommel is donderdagochtend rond
1.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Luikerweg. De man reed vanuit Valkenswaard in de richting van België, raakte door nog onbekende oorzaak met zijn bestelauto van de weg en belandde ondersteboven in een sloot langs de weg. De man is met een gebroken rib opgenomen in een ziekenhuis. Uit een eerste ademanalyse bleek dat hij teveel had gedronken, waarop van de man een bloedproef is afgenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Luyksgestel: Man gewond bij eenzijdig ongeval

Een man van 35 jaar uit het Belgische Lommel is woensdagavond rond 22.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Lommelsedijk in Luyksgestel. In een bocht van de weg is hij met zijn auto door nog onbekende oorzaak rechtdoor gereden, waardoor de wagen in een sloot langs de weg terecht kwam. De man is met een hoofdwond opgenomen in het ziekenhuis.

Bladel: Auto gestolen

Vanaf de Doctor Cramerstraat is donderdag tussen 0.15 en 7.15 uur een auto weggehaald. Het gaat om een grijze Opel Kadett (TB-10-RR).

Oirschot: Sportkleding weg na inbraak in vrachtwagen

Bij een inbraak in een vrachtwagen zijn zeven dozen met sportkleding weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Een dekzeil van de wagen is opengesneden. De vrachtwagen stond geparkeerd op een parkeerplaats langs de A58 ter hoogte van Oirschot.

Son: Inbraak in winkel

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een winkel aan de Nieuwstraat. Daarbij zijn sigaretten en parfum weggehaald. In het dak van de winkel is een gat gemaakt.

Lierop: Rijzadels weggehaald

Bij een inbraak in een winkel aan de Laan ten Boomen zijn ruim 10 paardrijzadels weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend rond 2.30 uur. Een ruit van de toegangsdeur werd vernield en vervolgens werden de zadels door een aantal mannen in een gereedstaande auto geladen. De eigenaren, die boven de zaak wonen, werden wakker van de inbraak. Toen zij iets tegen de daders riepen, werden zij woordelijk door hen bedreigd. Vervolgens zijn de daders er met de auto en de zadels vandoor gegaan. De politie onderzoekt de inbraak.