KNMG

Lancering Studenteneditie Medisch Contact: Arts in Spe

Arts in Spe 'verplicht' leesvoer voor medisch studenten

Vanaf vandaag verschijnt het nieuwe tijdschrift voor studenten en co-assistenten geneeskunde: Arts in Spe. Arts in Spe is de studentenuitgave van Medisch Contact en verschijnt vier keer per jaar. Arts in Spe is een initiatief van Medisch Contact, de VVAA en de artsenfederatie KNMG/het KNMG-Studentenplatform. Ton Casparie, voorzitter van de VVAA, Peter Holland, voorzitter van de KNMG en Kathelijne Groeneveld, secretaris van het KNMG-Studentenplatform lanceerden het blad op feestelijke wijze.

'Om een goede dokter te worden is tegenwoordig meer nodig dan het stellen van de diagnose en het geven van de juiste behandeling. Als je niet weet hoe de gezondheidszorg in elkaar steekt, hoe je moet reageren op fouten, niet weet hoe je je als arts hoort te gedragen, aan wat voor wetten je je allemaal moet houden, hoe de zaken financieel geregeld zijn, ben je een incomplete arts. Over zulke zaken bericht Medisch Contact en nu ook haar studenteneditie Arts in Spe', aldus hoofdredacteur Ben Crul.

Arts in Spe is de opvolger van het blad KNMG-info, (voorheen) het bulletin van de KNMG voor studenten. Het blad is gratis voor medisch studenten en wordt, met hun medewerking, verspreid op de acht Nederlandse medische faculteiten. Studentleden van de KNMG krijgen het blad per post toegestuurd.

Laatst gewijzigd: 17-02-2005