Gemeente Zevenaar


Acties voor Kandana geslaagd

Voorlopige stand vóór verdubbeling 25.000,--

Op dit moment zijn de inwoners van Kandana plannen aan het maken voor de toekomst. Er is veel kapotgeslagen door de Tsunami van 2e kerstdag. Er is dus ook veel wat weer moet worden opgebouwd. Een herbouw die voor een deel gefinancierd wordt uit de opbrengsten van alle activiteiten die de afgelopen maand in onze gemeente en daarbuiten hebben plaatsgevonden.

Onder aanvoering van Niels Dettmar heeft de coördinerende werkgroep op vrijdag 11 februari een afrondende bijeenkomst gehad. Er zullen geen nieuwe activiteiten meer kunnen worden opgestart die nog onder de verdubbelingsactie van de Gemeente vallen. Wethouder Nico Wiendels hierover: Ergens moeten we natuurlijk een streep trekken en dat hebben we nu gedaan. Maar alle geld dat vóór 1 maart binnenkomt op rekeningnummer 2850.10.085 (Bank Nederlandse Gemeenten te Den Haag) ten name van Gemeente Zevenaar ovv Zevenaar helpt Azië' zal nog voor de verdubbeling in aanmerking komen.

Begin maart zal door middel van het overhandigen van een cheque bekend worden hoe groot het bedrag is dat de inwoners van Kandana namens alle inwoners van Zevenaar te besteden hebben.

ZOM voorzitter Wil de Raden gaat begin april op eigen kosten naar Kandana om uit alle plannen te helpen een prioriteitenlijst samen te stellen. Daarna zal project na project de wederopbouw ter hand worden genomen.

Hiervan zal regelmatig via de media en op internet verslag worden gedaan. Het ligt in de bedoeling om in de culturele centra in onze gemeente en in de Burgerstraat van het gemeentehuis een foto-expositie in te richten over de gevolgen van de Tsunami in Kandana en de vorderingen.