Provincie Zuid-Holland

Contract getekend voor aanpak Zellingwijk Gouderak

Project Hollansche IJssel

Gedeputeerde Dwarshuis-van de Beek en staatssecretaris Van Geel onthullen samen met andere betrokkenen op donderdag 17 februari het bouwbord op de Zellingwijk in Gouderak. Daarmee is de naam van de aannemer bekend, wordt de start van het aanpakken van de wijk werkelijkheid en daarmee komt de overheid een toezegging van 25 jaar geleden na. Aannemingscombinatie Boskalis Heijmans Herontwikkeling Zellingwijk gaat de (water)bodemsanering, woningbouw én natuurontwikkeling uitvoeren op de Zellingwijk in Gouderak.

In de ochtend in het Dorpshuis in Gouderak spreken de burgemeester van Ouderkerk Hans Oosters en de voorzitter van de Stuurgroep Hollandsche IJssel, tevens gedeputeerde, Lenie Dwarshuis-van de Beek de aanwezigen toe. Vervolgens geeft de voorzitter van de Stichting Herontwikkeling Zellingwijk, Kees van Velzen, een korte toelichting op het sanerings- en herontwikkelingsproject. Hij maakt bekend welke aannemingscombinatie het werk gaat uitvoeren. Het contract wordt vervolgens ter plaatse ondertekend. Dan is het woord aan een vertegenwoordiger van de aannemingscombinatie, Haico Wevers. Aansluitend wordt het bouwbord, op de Zellingwijk, feestelijk onthuld. Dit doen de staatssecretaris van VROM, Pieter van Geel; de Zuid-Hollandse gedeputeerde, Lenie Dwarshuis-van de Beek; de burgemeester van Ouderkerk, Hans Oosters; de vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat, Pauline Knopper; voorzitter van Stichting Herontwikkeling Zellingwijk, Kees van Velzen en de voorzitter van de Bewonersbelangenvereniging Bodemverontreiniging Gouderak, Gert Bouter.

Het saneren en herontwikkelen van de Zellingwijk is als deelproject opgenomen in het Project Hollandsche IJssel. De grootste financiers van dit deelproject zijn het ministerie van VROM, Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland. Vertegenwoordigers van deze partijen zijn ook vertegenwoordigd op deze voor de oorspronkelijke bewoners van de Zellingwijk belangrijke dag. Na een lange voorbereiding en een zorgvuldige Europese aanbestedingsprocedure, is een aannemer geselecteerd en gaan de bodemsanering en herontwikkeling van de Zellingwijk daadwerkelijk van start. "De aanbesteding van de Zellingwijk geeft de betrokken partijen in het project de Hollandsche IJssel een enorme stimulans om met veel energie nog zes jaar door te werken. Ik hoop dat de betrokken gemeentes hiermee inzien dat een actieve rol loont: er is nog veel werk te doen en daar is meer menskracht en inzet voor nodig," aldus gedeputeerde Dwarshuis.

Om alle Gouderakkers en betrokkenen bij de Zellingwijk die er die ochtend niet bij konden zijn de gelegenheid te geven kennis te nemen van dit belangrijke nieuws, is voor hen op 17 februari 2005, 's avonds in het Dorpshuis, een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22