Gemeente Den Helder

17-02-2005
WVG-gebruikers blij met nieuw vervoerssysteem

Vorig jaar januari is in de kop van Noord-Holland een nieuw vervoerssysteem ingevoerd voor het WVG-vervoer. In plaats van een pasje voor de taxi krijgt men nu een persoonsgebonden budget toegekend. In september vorig jaar hebben wij onder alle WVG-gerechtigden een schriftelijke enquête gehouden over het nieuwe systeem. Van alle WVG-gerechtigden heeft 69% de enquête ingevuld teruggestuurd. Dat is veel voor een voor een schriftelijke vragenlijst. De belangrijkste conclusie: een grote meerderheid is blij met het nieuwe systeem.

Vrije keus vervoerder
Met de invoering van het nieuwe systeem kan men zelf kiezen hoe men reist. Van de groep die de enquête heeft ingevuld weet 86 het prettig vindt dat men vrij is in het kiezen van een vervoerder. Daarnaast is 73 tevreden over het feit dat men nu geld krijgt in plaats van het pasje.

Boekje taxibedrijven
Alle WVG-gerechtigden hebben vorig jaar een boekje gekregen waarin de telefoonnummers en adressen van alle taxibedrijven in de kop van Noord-Holland staan en wat de kosten zijn per kilometer of zone. Een van de vragen van de enquête was of men voor dit jaar opnieuw zon boekje zou willen hebben. Dat bleek in 62% het geval te zijn. Inmiddels is dan ook een nieuw boekje gemaakt en hebben de mensen die ervoor in aanmerking komen een exemplaar ontvangen.