Ingezonden persbericht


Portland Europe lanceert nieuwe versies MDaemon, WebAdmin en RelayFax

Zoetermeer, 17 februari 2005 - Elektronisch softwaredistributeur Portland Europe levert vanaf heden de nieuwste versie van de populaire e-mailserver MDaemon, faxserver RelayFax en beheerstool WebAdmin. Voor zowel MDaemon 7.2, RelayFax 6 en WebAdmin 3 geldt dat de functionaliteit met allerlei handige opties is uitgebreid waardoor het gebruiksgemak verder is toegenomen. De drie producten tezamen vormen een aantrekkelijk geprijsde, kwalitatief hoogwaardige communicatiesuite. De nieuwe versies zijn direct te downloaden van de website van Portland.

De meest opvallende noviteit van MDaemon 7.2, de e-mailserver van het Amerikaanse Alt-N technologies, is de vereenvoudigde configuratie van de Bayesian Learning-tool voor het minimaliseren van spamoverlast. Configureren is nu nog simpeler dankzij de point-and-click-functionaliteit. De upgrade is direct bij Portland Europe te downloaden. De nieuwe, gratis download WebAdmin 3 staat garant voor een verdere vereenvoudiging van het beheer van MDaemon. De gebruikersinterface is in een nieuw jasje gestoken ter verbetering van de toegang tot de diverse functies. Met WebAdmin 3 zijn nagenoeg alle opties van MDaemon op afstand te configureren. Versie zes van RelayFax brengt een betaalbare, professionele faxoplossing die via de computer werkt direct binnen het bereik van het MKB.

Drie keer klikken

George van Brugge, algemeen directeur Portland Europe, licht de verbeteringen aan de Alt-N-producten toe: Bayesian-filtering is een intelligente, effectieve tool voor het afvangen van spam. Door het bekijken van de inhoud van bekende spam en als legitiem bekendstaande e-mail werkt de antispamfunctie steeds nauwkeuriger. Voorheen vonden sommige gebruikers het instellen van Bayesian Learning complex. Met het integreren van de point-and-click-functionaliteit in MDaemon 7.2 is de configuratie nu voor iedere beheerder een fluitje van een cent. Drie keer klikken met je muis en je bent klaar. Wie WebAdmin 3 heeft gedownload hoeft hiervoor zijn werkplek thuis, op kantoor of onderweg niet te verlaten. Daarnaast zorgt het product voor een verdere verhoging van het gebruiksgemak van MDaemon. RelayFax 6 is eveneens een handige applicatie. Wat snelheid, flexibiliteit en kwaliteit betreft overtreft dit product de prestaties van traditionele faxmachines. Dankzij de integratiemogelijkheden met het computernetwerk kunnen medewerkers via nagenoeg iedere e-mailserver faxen ontvangen en versturen.

MDaemon 7.2, RelayFax 6 en WebAdmin 3 zijn leverbaar in meerdere talen. Van RelayFax 6 is er zelfs een Nederlandse editie.