Stadsdeel Zeeburg

Nieuwe website KinderPersBuro online

Op 16 februari 2005 is de nieuwe website van het KinderPersBuro de lucht in gegaan. De afgelopen drie maanden struinden zestien talentvolle journalisten van 10 tot 12 jaar Zeeburg af op zoek naar nieuws en belangrijke weetjes. Zij spraken onder andere met politieagenten, een Tweede Kamerlid, rappers en voorbijgangers op straat. De kinderen bepaalden zelf de gespreksthema's, organiseerden interviews en maakten digitale foto's van de geïnterviewden.

Veiligheid actueler dan ooit
Veiligheid in de wijk is een onderwerp dat tijdens elk KinderPersBuro aan de orde komt. Dit keer was het thema actueler dan ooit. Vlak na de start van de achtste KinderPersBurogroep werd in november 2004 een paar straten verderop filmmaker Theo van Gogh vermoord. Deze schokkende gebeurtenis inspireerde de jonge redacteuren tot interviews met buurtbewoners, maar ook met mensen uit de politiek, zoals een kamerlid. De kinderen wilden weten hoe veilig het nog voor hen is om in Amsterdam-Oost te wonen.

KinderPersBuro in de publiciteit
Eén van de journalisten, Hamza Lahmidi, heeft in opdracht van het Jeugdjournaal voor hun jaaroverzicht een verslag gemaakt over reacties op de moord in zijn buurt. Ook het televisieprogramma Man Bijt Hond wist het KinderPersBuro te vinden: zij filmden voor de uitzending van 10 februari een interview met rappers. Tenslotte kwam Cybersoek in de publiciteit door het winnen van de prestigieuze NL-award.

Alle inspanningen van de journalisten zijn te lezen en te bekijken op www.cybersoek.nl/kpb8.