Provincie Zuid-Holland

Besluiten vergadering GS 15 februari 2005

Dit is een populaire samenvatting van een selectie van onderwerpen uit de vergadering van Gedeputeerde Staten (GS) van 8 februari 2005. De vastgestelde besluitenlijst van deze GS-vergadering wordt één week na de vergadering op www.zuid-holland.nl gepubliceerd. De reeds gepubliceerde besluitenlijsten en agenda's van de GS-vergadering vindt u ook op deze website onder 'Stateninformatie'.

Vrijetijdsbeleid: nadruk op kust, cultuur en waterGS hebben de Agenda Vrijetijdsbeleid 2006-2010 voorlopig vastgesteld. In het actieplan 2001- 2005 lag het accent op Bloemen & bollen; voor de periode tot en met 2010 is gekozen voor Kust, Cultuur en Water. De notitie wordt nu ter bespreking voorgelegd aan Provinciale Staten.

Verleende subsidies- Beeldende Kunst en Vormgeving 2005 in de gemeente Dordrecht krijgt ¤100.651,-subsidie, in Gouda: ¤83.304,- en Schiedam: ¤ 33.989,-.- De Jeugdtheaterschool Zuid-Holland krijgt ¤150.000,- voor het project Meespelen in Aap! - de reis naar het Westen.- De subsidieaanvraag ad ¤ 54.055,- per jaar van Kunstgebouw voor het project ZiZiZ is toegewezen. - RTV Rijnmond en RTV West krijgen ¤180.794,00 subsidie voor het kunstprogramma Vernis.- ¤43.333,- subsidie is toegekend aan het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland ten behoeve van het project Museum en School.- Een subsidie van ¤150.000,- is beschikbaar voor de Stichting Kunstgebouw te Rijswijk voor het project Marokko-Zuid-Holland- De Stichting Telemaat in Rotterdam krijgt voor het project "Regionalisering instrument allochtonen participatie en integratie" ¤32.000,- subsidie.- De Provinciale Vrouwenraad in Delft krijgt voor het project "Vrouwen en Politiek" ¤149.208,- subsidie. - De Regionale Commissie Gezondheidszorg Zuid-Holland Noord (RCG ZHN) krijgt ¤200.000,- subsidie ten behoeve van het project "Beleidsplan Wonen, Zorg en Welzijn". - De subsidieaanvraag van de Regionale Commissie Gezondheidszorg NWN voor het meerjarige project 'Van intentieverklaring naar prestatieafspraken Nieuwe Waterweg Noord' is gehonoreerd met een bedrag van ¤198.597,-- Het Regionale Patiënten/Consumenten Platform Den Haag e.o. krijgt in drie termijnen voorschotten op de subsidie van 2005. Er is nu ¤ 174.871,- beschikbaar gesteld op de rekening van het RPCP. Het totale subsidiebedrag over 2005 is ¤341.000,-.

Vragen van de SP over fileproblematiek op de N 207 (nr. 1934)Statenlid Harmes (SP) is opgevallen dat de discussie rond een snellere verbinding tussen Alphen en de A4 de afgelopen weken is verhevigd en is bang dat GS onvoldoende aandacht voor openbaar vervoer hebben. GS antwoorden dat haar beleid een combinatie is van openbaar vervoer en infrastructuur. Ook bij de N 207, want naast investering in exploitatie en infrastructuur (busbaan) worden op kritieke punten aanpassing aan de weg toegepast die de doorstroming bevorderen.

Ontwerp-beleidsnota WaterGS hebben de Ontwerp-Beleidsnota Water vastgesteld, deze gaat met name in op taken, rollen en procedures binnen het regionale waterveld. Het college richt zich op een duidelijke taakverdeling tussen rijk, provincie, waterschappen en gemeente in de gezamenlijke wateropgave. Inzet van de provincie is dat de verschuiving van uitvoerende taken wordt verankerd in de in voorbereiding zijnde Integrale waterwet.

LuchtkwaliteitGS hebben een notitie over de jurisprudentie omtrent luchtkwaliteit vastgesteld. Naar dit onderwerp is onderzoek gedaan door het kantoor Brauw, Blackstone en Westbroek, in opdracht van GS. In de notitie worden de beperkte mogelijkheden beschreven die er zijn om met de regelgeving om te gaan. GS hebben de notitie voor kennisgeving aangenomen en bieden deze nu aan aan PS.

OndertekeningBoomteeltpactRegio BoskoopGShebben ingestemdmet deafspraken zoals gemaakt in het zogenoemde 'Boomteeltpact' voor de regio Boskoop. In het 'Boomteeltpact´is een agenda voor de toekomst opgenomenvoor de boomteelt en de regionale uitwerking van het nationaal bestuursakkoord Water. De betrokken partijen zijn het Platform Sierteelt Regio Boskoop,de Kamer van Koophandel,de gemeenten Boskoop, Reeuwijk, Rijnwoude en Waddinxveen, het hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland. GebiedsgedeputeerdeLenie Dwarshuis zalnamens de provincie vrijdag18 februarihet Boomteeltpactondertekenen. In hetpact zijnvijfprojecten opgenomenwaarmee de partijen nu aan de slag gaan.