Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen 17-02-2005

Verkeerscontrole
Klazienaveen - Een verkeerscontrole, door agenten gehouden in Klazienaveen op de N862 en in Emmer Compascuum op Kanaal A NZ, leverde vanochtend 16 processen-verbaal op. De bestuurders kregen deze bekeuringen voor het verlopen van de APK en het niet dragen van de autogordels.

Aangifte mishandeling
MEPPEL - Een 18-jarige jongen uit Meppel deed vanmorgen aangifte bij de politie van mishandeling. Hij zou gisteravond geschopt, geslagen en gestompt zijn door een jeugdige plaatsgenoot. De jongen liep letsel aan zijn gezicht op. De politie is op de hoogte van de identiteit van de mogelijke verdachte, hij zal uitgenodigd worden om een verklaring af te leggen.

Chauffeur bedrijfsauto ziet fietser over het hoofd RODEN - Omstreeks het middaguur reed een 21-jarige man uit Rotterdam met zijn bedrijfsauto over de Dorpsstraat. Hij wilde zijn auto rechts van de weg parkeren en zag daarbij een fietsende 42-jarige vrouw uit Roden over het hoofd. De vrouw kwam te vallen en werd met onder meer nekklachten overgebracht naar het van Swietenziekenhuis in Groningen.

Politie sluit onderzoek
COEVORDEN - In de nacht van 29 op 30 januari jl. werd in Coevorden een 28-jarige man met een mes gestoken. Een 30-jarige man uit Coevorden werd daarvoor als verdachte aangehouden. Het onderzoek is inmiddels afgerond. De man bekende met een mes gezwaaid te hebben maar kon zich verder weinig herinneren. Vorige week donderdag is de verdachte voor de Raadkamer verschenen. Daar werd bepaald dat hij weliswaar voor 90 dagen in de zogenaamde bewaring gaat maar dat onder voorwaarden die bewaring geschorst is. Zo mag hij bijvoorbeeld niet meer in Coevorden komen en moet hij zich onder behandeling stellen voor zijn drankprobleem.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 05 92 - 36 12 94 of 06 - 53 23 80 59. Daarna verzorgt Ron Reinds de persvoorlichting tot maandagmorgen 21 februari, telefoon 06 - 52 52 87 07.