Time : 4:49:25 PM
Date : Thursday, February 17, 2005
Sender Name: pharma.be

Farmaceutische sector levert aantrekkelijkste werkgevers

Uit de Randstad-enquête bij 8.000 Belgen komt de farmaceutische industrie er uit als meest aantrekkelijke werkgever. Bayer, GSK en Janssen Pharmaceutica hebben de eerste drie plaatsen, en UCB en Pfizer zijn ook nog in de top-10 te vinden.

Uit de sectoranalyse, krijgen we volgende resultaten :


1. Farmaceutische industrie: 3,3

2. Informatica/consultancy: 3,1

3. Banken/verzekeringen: 3,0

4. Electronica: 2,9

5. Media: 2,9

Deze resultaten hoeven niet te verwonderen. De Belgische farmaceutische industrie behoort bij de wereldtop inzake onderzoek en productie. Er werken meer dan 26.000 werknemers en de farma-research is goed voor 40 % van alle O&O bestedingen door de industrie in België. Vorig jaar werden door Belgische bedrijfsonderzoekers internationale doorbraken bekend gemaakt inzake malaria, tuberculose, kanker, epilepsie en AIDS. Er is geen land in de wereld waar meer klinisch onderzoek per hoofd van de bevolking wordt uitgevoerd dan België. Miljarden patiëntenbehandelingen worden vanuit België jaarlijks naar de hele wereld geëxporteerd.

Het is wel opmerkelijk dat de score van de farmaceutische industrie hoog is bij alle segmenten van de bevolking. Vorig jaar waren de
-25-jarigen eerder aangetrokken door media, dit jaar kiezen ook zij bij voorkeur voor de geneesmiddelensector.

Omdat de meeste van deze internationale doorbraken na de afname van de enquête zijn bekendgemaakt, is het te verwachten dat de sector ook volgend jaar zeer hoog zal scoren.

Voor meer informatie kan u terecht bij
Caroline Trouet, Adjunct Algemeen Directeur, 02 238 99 76.