2e persbericht van donderdag 17 februari 2005

Eindhoven 17-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven / Asten: Twee mannen gepakt na diefstal bestelbus

Donderdagmorgen rond 11.00 uur zijn op de A67 onder de gemeente Asten een 36-jarige en een 34-jarige inwoner van Heerlen aangehouden. De twee worden er van verdacht kort daarvoor op de Roostenlaan in Eindhoven een bestelbus te hebben gestolen. De bestuurder van de bus stopte daar even en liet de sleutels in het contact zitten. Hij zag even later een onbekende met zijn auto wegrijden. De auto werd korte tijd later aangetroffen op een terrein aan het einde van de Roostenlaan. Daar zagen getuigen twee mannen overstappen in een ander bestelbusje. De politie werd gewaarschuwd en zij hield de omgeving in de gaten. De auto werd opgemerkt nabij de A67. Na een korte achtervolging werd de auto in Asten aan de kant gezet en de twee inzittenden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Winkeldief gepakt

Donderdag om 10.30 uur is in de Vrijstraat een 44-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij had bij een warenhuis in de Vrijstraat voor ruim 880 euro aan parfum gestolen. De parfum had hij in een geprepareerde tas gedaan zodat de diefstal onopgemerkt bleef voor de detectiebeveiliging. Personeel van de winkel had de dief echter in de gaten en toen hij de winkel verliet werd hij achtervolgd door een personeelslid dat hem in de kraag greep. De man is overgedragen aan de politie en voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Gestolen auto

De politie heeft donderdag om 10.00 uur in zijn woning een 45-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man was in het bezit van een Volkswagen Golf die vorig jaar gestolen was. De auto stond voor de deur van zijn woning. De auto is in beslaggenomen. De man die verdacht wordt van heling is de cel ingegaan.

Eindhoven: Bejaarde man rijdt door na veroorzaken aanrijding

De politie heeft donderdagmiddag rond 14.00 uur in zijn woning een man van 81 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij veroorzaakte kort daarvoor op de Aalsterweg een aanrijding. De man raakte met zijn auto een meisje van zestien jaar uit Valkenswaard dat de weg wilde oversteken. Het meisje liep beenletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. De man reed na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Een getuige reed de man achterna en sprak hem aan toen hij uitstapte. De man gaf zijn naam echter niet op, stapte weer in zijn auto en ging er vandoor. De politie hield de man later thuis aan. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen en er wordt bovendien proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft donderdagochtend tussen 9.00 en 11.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Aarle Rixtelseweg. Van de 847 gecontroleerde voertuigen reden er 104 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u.

Geldrop: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Hulst zijn gereedschap, een magnetron en een vaatwasser weggehaald. Dat gebeurde tussen dinsdag 15.30 en donderdag 12.30 uur. Het slot van de voordeur is opengebroken.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Pastorielaan heeft de politie donderdag tussen 10.15 en 11.15 uur elf overtredingen geconstateerd. Er werden 176 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Valkenswaard: Staandehoudingen met bekeuringen bij snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles op achtereenvolgens De Vest, de Europalaan, de Tienendreef, nogmaals de Europalaan en de Leenderweg heeft de politie donderdag 35 bestuurders staande gehouden en bekeurd omdat ze harder reden dan de toegestane 50 km/u. De controles werden gehouden tussen 7.15 en 12.30 uur. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Asten: Hardrijder raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs van een man van 47 jaar uit Helden ingenomen. Agenten betrapten de man rond 11.45 uur op de N279 ter hoogte van Asten waar hij met zijn auto 150 km/u reed terwijl daar 80 km/u is toegestaan. Er is ook proces-verbaal tegen de man opgemaakt.