Gemeente Tilburg

17-2-2005
Ontwerpprijsvraag voor 4 kavels Witbrant Oost
Unieke kans voor jonge architecten

Gemeente Tilburg organiseert een ontwerpprijsvraag voor vier vrije kavels in de boszone van Witbrant Oost. BNA Kring Midden-Brabant gaat deze prijsvraag begeleiden. De voorwaarden voor de prijsvraag worden in overleg met BNA opgesteld.

Uitgangspunt hierbij is dat de architectuur van de woningen van hoge kwaliteit is en dat rekening wordt gehouden met de kwaliteitsvoorwaarden van de gemeente, vastgelegd in een beeldkwaliteitsplan.

De ontwerpprijsvraag biedt jonge, veelbelovende architecten een kans om de stap te maken naar een gevestigde en gewaardeerde beroepspraktijk. Daarbij levert een prijsvraag naar verwachting bouwplannen van zeer goed niveau op. Hiermee zal de architectonische kwaliteit van de boszone van Witbrant Oost worden verbeterd. Ook krijgt het architectonische klimaat in de regio Tilburg hiermee een positieve impuls.

De 4 kavels maken onderdeel uit van het plan boszone Witbrant Oost dat bestaat uit in totaal 21 vrije kavels. De kavels komen naar verwachting dit najaar op de markt. Ze worden per opbod verkocht en via particulier opdrachtgeverschap bebouwd.