Gemeente Heeze-Leende


Gemeente verhelpt tekortkomingen gemeenschapshuis dn Toversnest

Gemeente verhelpt tekortkomingen gemeenschapshuis dn Toversnest De gemeente Heeze-Leende gaat binnenkort de brandveilige tekortkomingen in gemeenschapshuis dn Toversnest in Heeze oplossen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit deze week besloten.

De gebruikers (onder andere Jongerenwerk Heeze-Leende, KBO, Bibliotheek, Steunpunt Vrijwilligers, Brabantse Dag) van dn Toversnest zijn al vele jaren gehuisvest in een gebouw dat niet meer voldoet aan de veiligheidseisen; er is geen gebruikersvergunning. Vanwege de voorgenomen realisatie van een nieuw gemeenschapshuis zijn er tot op heden geen aanpassingen aan het bestaande gebouw verricht. In augustus presenteert het College een uitgewerkt plan voor een nieuw gemeenschapshuis in de kern Heeze. Voorlopig zijn de gebruikers dus nog gehuisvest in het bestaande gebouw. Het College vindt de veiligheidsomstandigheden voor de gebruikers niet langer acceptabel en laat de noodzakelijke tekortkomingen in dit gebouw zo spoedig mogelijk verhelpen.

Maatregelen
De tekortkomingen in het huidige gebouw spitsen zich toe op veiligheidsgebied. De brandweer kan een gebruikersvergunning afgeven als het gebouw voldoet aan specifieke brandveiligheidseisen. De maatregelen die de gemeente hiertoe gaat ondernemen bestaan onder andere uit het aanleggen van een alarmeringssysteem en noodverlichting en het wijzigen van de draairichting van deuren. De kosten bedragen 44.000, - (deze kosten worden bekostigd uit een bestaand onderhoudsfonds). De overige tekortkomingen in het gebouw, op bouwtechnisch en milieutechnisch gebied, worden vanwege de overgangstermijn naar een nieuwe locatie op dit moment niet aangepakt.