Gemeente Geertruidenberg


Wethouder John Smits geeft startsein project Lutteldonk


Op 17 februari heeft wethouder John Smits het startsein gegeven voor een omvangrijk project van woningbouwvereniging Volksbelang. Het gaat om het project Lutteldonk/Molenweer in Raamsdonksveer. Het project is voor wat de omvang betreft weliswaar niet zo groot, doch het is wel een project dat uit diverse onderdelen bestaat.

Renoveren
Eerste onderdeel is de renovatie van Lutteldonk. Daarbij kan gedacht worden aan binnenrenovatie, nieuwe gevels, het bijplaatsen van een lift, aanpassen van de centrale entree en vergroten van de sociale veiligheid door het afsluiten van de entree.

Optoppen'
Optoppen is het woord voor het tweede onderdeel van het project. Op het bestaande gebouw worden 7 woningen in houtskeletbouw gezet. Het betreft hier 3-kamerwoningen, die zullen worden verhuurd aan bewoners van de Stichting Prisma.

Nieuwbouw
Tot het project hoort ook een nieuwbouwpoot. Aan de zijde van de Molenweer wordt een vleugel aangebouwd, die bestaat uit twaalf 3-kamerwoningen, 3 zorgruimtes en souterrain. Deze gehele vleugel zal worden verhuurd aan de Stichting Prisma. Ten behoeve van de nieuwbouwvleugel aan de Molenweer vindt de verwarming plaats door een collectieve warmtepomp. Deze warmtepomp verwarmt grondwater van 12 °C naar een temperatuur die hoog genoeg is voor de verwarming van de woningen en het warmwater. Een bewoner krijgt een comfortabele woning (vloerverwarming), die ook 's zomers te koelen is door dit systeem en die tot een besparing leidt op de stookkosten.

Samenwerking
Dit project mag zich tot nu toe verheugen in een goede samenwerking met de gemeente, de omliggende scholen, de bewonerscommissie, bewoners en omwonenden. Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de provincie: een bijdrage uit het Combifonds en een bijdrage vanwege de C02-reductie als gevolg van de warmtepomp. Ontwikkelaar van het project is Volksbelang. De architect is Struik & Partners uit Woudrichem. Aannemer is Hendriks Coppelmans BV te Uden. Adviseur installaties: Adviesbureau Wiercx uit Raamsdonksveer en het Bouwmanagement is in handen van Cofier Bouwontwikkeling te Tilburg. De stichtingskosten bedragen 3.950.000,--