Digitale Gemeente Houten

BAM ziet geen nieuwe problemen bij aardwarmte Hofstad

donderdag 17 februari 2005 - Bron: Redactie SDGH

Dr. Ir. W. van Vonno die binnenkort als directeur van BAM het bedrijf verlaat, ontkent dat er ook maar enige vorm van nieuwe problemen zijn met de aardwarmte-installatie in de wijk Hofstad.

Op verzoek van GroenLinks is de BAM-directeur uitgenodigd om bij de hoorzitting van 1 maart aanstaande aanwezig te zijn. Maar directeur Vonno schrijft in een reactie dat bij zowel Eneco als BAM geen nieuwe klachten zijn ontvangen. BAM is daarom niet van plan aanwezig te zijn bij de door GroenLinks georganiseerde hoorzitting. BAM voert als extra reden op dat de gemeente procesbegeleider is en niet een partij uit de gemeenteraad.

Op de hoorzitting is wel een vertegenwoordiger van de gemeente aanwezig die onlangs rapporteerde dat bijna alle problemen de wereld uit zijn.

GroenLinks zegt echter tientallen brieven van gedupeerde bewoners uit de wijk te hebben ontvangen en om die reden een hoorzitting te houden. Door met alle partijen te spreken over de verwarmingsproblemen zou voor eens en altijd duidelijk moeten worden wat de problemen zijn en wie er verantwoordelijk is.

Duidelijk is dat de problemen met de warmtepomp al in 2001 zijn begonnen. Het toenmalige bouwbedrijf HBG gaf na enkele maanden ontkennen, uiteindelijk toch toe dat er inderdaad aanloopproblemen waren. Desondanks beweerde HBG (het latere BAM) dat er de laatste anderhalf jaar geen problemen meer waren en dat slechts een enkeling met problemen kampte.

Volgens de bewoners zijn veel mensen "klaagmoe" en hebben de meesten naast de technische problemen ook te maken met een hoge elektriciteitsrekening.

Hoorzitting GroenLinks: 1 maart 20.00 uur, Loericker Stee

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).