Ingezonden persbericht



* * PERSBERICHT * *

Staatscircus van Moskou-Holiday naar Stede Broec

EINDELIJK, er komt weer een circus naar Stede Broec, Het is toch alweer een aantal jaren geleden dat er een circus stond. En niet het minste komt, het Staatscircus van Moskou-Holiday komt met haar gevolg 3 dagen lang prachtige voorstelling geven. In de sfeervolle rode tenten. Met 1200 comfortabele zitplaatsen. Tijdens de koude dagen word alles natuurlijk heerlijk verwarmd!

Bij het binnenkomen ruikt u de geur van popcorn en suikerspinnen en dan niet te vergeten de heerlijke atmosfeer. Circus, zoals circus hoort te zijn

Het Staatscircus van Moskou-Holiday

Florex-terrein (aan de burg. J.N. Stuifbergenlaan)

18 februari 16.15 uur & 19.30 uur.

19 februari 15.00 uur & 19.30 uur.

20 februari 13.00 uur & 16.15 uur.

In het programma staan de clowns Vladimir en Dennis, een paar dagen geleden nog opgetreden voor de koninklijke familie van Monte Carlo, tijdens het zeer belangrijke Circusfestival van Monaco! En nu?

In Stede Broec bij het Staatscircus van Moskou-Holiday.

Het complete programma:

Het programma wordt gepresenteerd door spreekstalmeester Natacha Lijfering. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het circusorkest dat onder leiding staat van de Poolse orkestleider Grzegorz Kaminieczki.

De ouverture van het programma wordt verzorgd door de uit Rusland afkomstige Olga Chomakhidze en Elena Ponomarenko. Gezeten op hun Friese paarden tonen zij het publiek een prachtig duet hogeschoolrijden.

Het duo Dennis & Vladimir Stoliarov, onze Russische huisclowns , geeft een demonstratie van hun artistieke, acrobatische en muzikale kunnen en weten met hun dolle fratsen het publiek te betrekken bij hun komische spel. Het duo verschijnt tijdens de voorstelling meerdere malen in de piste en vormt derhalve de verbindende schakel tussen de diverse acts.

De sierlijke, maar gewaagde act van de Roemeense trapezeartieste Camelia Lazar is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in het programma. In de nok van het circus, balancerend op de trapeze, vertoont zij haar bewonderenswaardige kunsten.

Opzienbarend en elegant is het optreden van de Russische Galina Soulagina met haar hoelahoep-act. Deze uit de jaren vijftig stammende rage heeft zij tot ware kunst weten te verheffen.

Ronduit komisch is de spring-act van The Lunatricks uit Roemenië. Op paard en trampoline tonen zij hun atletische vaardigheden.

Piste vrij voor de Russische Irina Viazoua met haar honden-act. De doldwaze capriolen van de vrolijke keeshonden zal het publiek doen schateren.

Speciale aandacht voor het spectaculaire optreden van de Russische Viazov s aan de vliegende trapeze. Het publiek zal de adem inhouden bij het zien van de adembenemende sprongen en salto s die hoog boven de piste worden uitgevoerd. Een optreden dat niet geheel vrij is van risico s, temeer omdat de Viazov s zonder vangnet werken.

Hoe lief katten ook kunnen zijn, de eigenzinnigheid van deze diertjes is spreekwoordelijk. Desondanks is het de uit Rusland afkomstige Nikolai Ivachtchenko gelukt om met veel geduld en toewijding maar liefst tien huiskatten te dresseren. Hij brengt een programma waarin de dieren op onnavolgbare wijze als onder meer koorddansers en acrobaten optreden.

Troupe I Bucaresti is uit Roemenië afkomstig. Deze veelzijdige acrobaten, die een opleiding volgden aan de Circusacademie van Boekarest, brengen hun klassieke springplank-act. Daarnaast demonstreren zij hun kunsten op de Russische Schommel.

Doldwaze grappen van het Duo Lazar. Deze cascadeurs zullen het publiek in vrolijke vervoering brengen met hun gooi- en smijtwerk en hilarisch gestruikel.

Christophore is een telg van het beroemde Duitse circusgeslacht Althoff. Deze veelzijdige jongleur is vooral geroemd om zijn snelheid en zijn spraakmakende act met Mexicaanse hoeden.

De directie prijst zich gelukkig met de kozakkenruiters van Olga en George Chomakhidze. Zij brengen acrobatie en dressuur van hoog niveau. Gezeten op haar Friese hengst Nero demonstreert Olga Chomakhidze de bezoekers de kunst van het hogeschoolrijden, waarna de groep Georgische kozakkenruiters San Miguel een entree maakt. Galopperend op hun vurige paarden voeren deze temperamentvolle waaghalzen een aantal adembenemende acrobatische disciplines uit.

Dit spectaculaire programma is samengesteld door Hans Martens, de neef van de vorig jaar helaas overleden circus legende Toni Boltini.

Voor uw lezers/kijkers/luisteraars hebben wij een aantal kaarten beschikbaar die u kunt weggeven, verloten of iets dergelijks. Heeft u hier interesse in? Of wilt u meer informatie, een interview met een van de medewerkers/artiesten of graag wilt u graag een perskaart ontvangen!

Neemt u even contact op met:

A t/m Z Produkties

Edwin van Wanrooy

+31 (0)622 28 1976

moskoucircus@atmzprodukties.nl

Met vriendelijke groeten,

Edwin van Wanrooy

1223457.jpg

Refter 12

1613 ER GROOTEBROEK

Tel:+31 (0)622 28 1976

Fax:+31 (0)84 729 4648

www.atmzprodukties.nl

info@atmzprodukties.nl