Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, 18 FEBRUARI 2005

----------
WATNOU..?! VRIJDAG 18 FEBRUARI TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 18 februari is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

De uitslag van de verkiezingen in Irak zijn bekend. Maar wat betekent het resultaat voor de toekomst van de democratie in Irak? WATNOU..?! gaat vanuit het Binnenhof in Den Haag in discussie met twee Sji itische jongeren en een Koerd over de gevolgen van de uitslag en de problemen die nog uit de weg geruimd zullen moeten worden.

Voor de Sji ieten is het een speciale week vanwege Asjoera. Maar er bestaan nogal wat misverstanden over deze herdenking. Zo zou het oproepen tot een heilige strijd tegen het Westen. WATNOU..?! gaat in op de geschiedenis en achtergronden van Asjoera én op de betekenis in de huidige samenleving. En op de vraag waarom Asjoera voor Soennieten een compleet andere invulling heeft.

Tenslotte een optreden van hiphopster Senna die komt uitleggen wat zij wilde bereiken met het door haar georganiseerde Senna Aid én een gesprek met wethouder Huis van Almere die de show van Ali B. verplicht wil stellen voor het college van B&W om meer inzicht te krijgen in de problemen op straat.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten.

Live vanuit het Binnenhof in Den Haag.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!

----------