Gemeente Heerlen

Gemeente verstuurt ruim 2000 brieven
Heerlen maakt werk van ouderentoeslag

De gemeente Heerlen heeft ruim 2000 brieven verstuurd aan ouderen met een minimuminkomen. Met deze brief wil de gemeente de ouderen attenderen op de ouderentoeslag. De adreslijst is in samenwerking met de belastingdienst samengesteld. Volgens wethouder Karel Scholtissen van sociale zaken is Heerlen één van de weinige gemeenten in Limburg die echt werk van maakt van de ouderentoeslag. "Op deze manier zorgen we ervoor dat de beschikbare gelden voor de ouderentoeslag dáár terecht komen waar ze thuishoren: Bij de ouderen."

De ouderentoeslag is bedoeld voor inwoners van Heerlen die 65 jaar zij of ouder, met alleen een AOW-pensioen en eventueel een heel klein aanvullend pensioen. Het gaat daarbij om een bedrag van 327 euro per jaar voor alleenstaanden en 466 euro per jaar voor gehuwden.

De toeslag wordt alleen uitgereikt aan ouderen die een aanvraag indienen. In het verleden is echter gebleken dat veel mensen dat niet doen. Een mogelijke reden daarvoor is dat de betrokkenen niet weten dat een ouderentoeslag bestaat. Door het rechtstreeks aanschrijven van deze groep hoopt de gemeente deze achterstand in informatie op te heffen.

De brief is begin februari verstuurd. Ouderen die geen brief hebben ontvangen, maar toch denken in aanmerking te komen voor de ouderentoeslag kunnen contact opnemen met de gemeente. Dat kan dagelijks tussen 9.00 en 10.00 uur op telefoonnummer 5604333.

Gemeente Heerlen, 17 februari 2005
Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------

---- --