Politie Zuid-Holland-Zuid

Man beroofd: getuigen gezocht

Zwijndrecht 18-02-2005 - Op donderdag 17 februari 2005 is omstreeks 19.10 uur op het NS-station aan het Stationsplein een 26-jarige man uit Rotterdam beroofd. Het slachtoffer stond te wachten toen hij in de stationshal werd vastgegrepen door een man met een Antiliaans uiterlijk (dader 1). Hij bedreigde het slachtoffer met een mes. Een andere man met Noord-afrikaans uiterlijk (dader 2) schopte het slachtoffer tegen zijn benen, waardoor deze ten val kwam. Het slachtoffer is door beide daders meerdere keren geschopt en geslagen; hij liep diverse kneuzingen op. Het slachtoffer werd onder meer van zijn mobiele telefoon beroofd. Hij wist zich na een worsteling los te rukken en kon wegvluchten.

Signalement:
Het signalement van dader 1 is:

* lengte ongeveer 1.75m,

* licht getinte huidskleur,

* mollig postuur,

* zwart haar naar achter gekamd mogelijk in een staart,
* zwarte leren jas (heupmodel)

* blauwe spijkerbroek.

Van het signalement van dader 2 is allen bekend dat hij een Noord-afrikaans uiterlijk had.

De daders zijn in een zwarte BMW personenauto in onbekende richting weggereden. Vermoedelijk zaten in deze auto nog twee mannen.

Getuigen gezocht:
De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met getuigen van deze beroving of met mensen die anderszins informatie over deze beroving kunnen geven. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar het Berovingen en Overvallen Team.