Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


18 februari 2005


Apeldoorn - Politie pakt veroorzaker aanrijding


Agenten hebben donderdagavond (17/2) een bij een horecagelegenheid aan de Stationsstraat een 48 jarige inwoner uit Apeldoorn aangehouden. De man had eerder die avond, rond 18.40 uur, op de hoek 2e Wormenseweg / Sperwerlaan een aanrijding veroorzaakt. Hierbij raakte een 17 jarige fietsster licht gewond. De man was haar slingerend al rijdend op een scooter tegemoet gekomen en reed haar frontaal haar. Hij wilde haar geld betalen en daarna vertrekken. Het meisje wilde de komst van de politie afwachten, waarop de scooterrijder het hazenpad koos. Collega's van de vrijwillige politie zagen de scooter van de man voor een horecagelegenheid staan en de man kon daarbinnen vervolgens door de politie worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol. Hij weigerde medewerking aan een blaastest, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op. Het meisje had verwondingen aan haar hoofd en moest naar de 1e hulppost van het ziekenhuis.


Apeldoorn - Politie zoekt getuigen mishandeling


Woensdagavond (16/2) fietste rond 22.15 uur een 29 jarige inwoonster uit Apeldoorn over de Marchantstraat ter hoogte van de benzinepomp. Vanaf het benzinestation kwam een man lopen die het fietspad over wilde steken. De man lette niet op waarop de vrouw hem aanriep.
De man haalde vervolgens uit en sloeg met de vuist tegen een oog van de vrouw. Hierop geageerde de vrouw, waarna hij nogmaals uithaalde en met zijn volle vuist weer tegen het oog van de vrouw sloeg. De vrouw heeft teruggeslagen en fietste weg.
Signalement van de man: lengte ongeveer 1.76 m met een normaal postuur. Hij droeg een legerkleurige jas en een bontkraagje rond de capuchon, witte gymschoenen en een zwarte muts. Verder had hij een pakje sigaretten in zijn hand. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Apeldoorn - Klant grijpt winkeldief

Een 34 jarige Apeldoorner werd donderdagmiddag betrapt bij een parfumerie aan de Hoofdstraat nadat hij een fles bodylotion had weggenomen. Een klant en een verkoopster zijn de man gevolgd.
In eerste instantie was de man erg rustig, maar toen deze hoorde dat de politie in aantocht was, wilde hij weg en er ontstond een gevecht tussen de verdachte en de toegesnelde klant.
De Apeldoorner begon te krabben en te slaan, maar de klant kon hem samen met een getuige onder controle houden en overdragen aan de politie. De Apeldoorner werd aangehouden terzake diefstal met geweld en de politie maakt proces verbaal op.


Apeldoorn - Fietser raakt gewond


Een 12 jarige jongen uit Lieren raakte donderdagmorgen (17/2) gewond na een aanrijding. De jongen fietste rond 08.05 uur over het fietspad aan de Laan van Mensenrechten vanaf de Arnhemseweg. Ter hoogte van de spoorwegovergang wilde hij oversteken, maar zag daarbij een 25 jarige automobilist uit Apeldoorn over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de jongen viel. Hij liep daarbij een lichte hersenschudding en diverse schaafwonden en kneuzingen op. Hij werd voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (18/2) bij controle op de Laan van Maten een 30 jarige automobilist uit Apeldoorn betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,8 prom. De man kreeg een boete.


Hoog Soeren - Diefstal golfclubs


Bij de golfclub werd in de nacht van dinsdag (15/2) op woensdag (16/2) ingebroken. Uit een loods werden in totaal 7 ijzeren golfclubs en 5 houten clubs weggenomen van het merk Callaway. Men wist de loods binnen te komen door de deuren te forceren.


EIINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --