Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op vrijdag 18 februari aanstaande zal in Theater Zwembad De Regentes aan de Weimarstraat de SLOTMANIFESTATIE plaatsvinden van het dichterlijke stadsevenement POEZIE OP POOTJES. Bij deze als volwaardige theatervoorstelling vormgegeven manifestatie zal worden opgetreden door ruim veertig dichters die hun werk inzonden voor Poezie Op Pootjes. Daarnaast zijn hoofdrollen weggelegd voor de bekende dichters REMCO CAMPERT, BART CHABOT en PIERRE WIND. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door o.a. ROB DE RIJCKE en SCHICKX.

Poezie op Pootjes blijkt een waar succes-evenement te zijn. De onverwacht hoge opkomst maakt dat afgelopen donderdag tijdens de officiele presentatie van het project in de Centrale Bibliotheek meer dan duidelijk. Wethouder Else van Dijk ontving daarbij uit handen van Bart Chabot het eerste exemplaar van de verzamelbundel Poezie Op Pootjes en opende tegelijk de gedichten-expositie Poezie Op Posters. Vanaf aanstaande maandag 31 januari zal Radio West gedurende drie weken tweemaal daags (om 10.30 en 16.30 uur) een gedicht uitzenden. De Haagsche Courant plaatst vanaf 7 februari aanstaande dagelijks een gedicht publiceren. De expositie is nog tot en met 17 februari te bezichtigen in de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag.

Vanaf vandaag zijn de kaarten voor de slotmanifestatie in Theater Zwembad De Regentes in de voorverkoop gebracht. De voorstelling belooft een waar specktakel te worden, waarin de gedichten van de Poezie Op Pootjes-deelnemers optimaal tot hun recht zullen komen. Ondermeer het bijzondere door Arts&Bits verzorgde, dynamische virtuele decor zal daartoe zeker bijdragen.

Kaarten kosten 7,50 euro. Met Ooievaarspas: 3,75 euro. Andere passen: 5,00 euro. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van Theater Zwembad De Regentes (Weimarstraat 63, Den Haag) of bij het Haags Uitbureau (Hofweg Den Haag). Reserveren: 070 - 363 7798.

MEER INFORMATIE OP DE WEBSITE: http://www.stichtingruijs.nl

-------



Ingezonden persbericht