Ingezonden persbericht

Hardenberg krijgt weer Poprevival

'Het gevoel van. De Hoogenweg Part II'

Hardenberg-, De eerste editie van de popreünie 'Het Gevoel Van. De Hoogenweg' was binnen no-time uitverkocht. De sfeer op die zaterdag in februari 2003, was super en er kwam vraag naar een herhaling. Een tweede editie kon niet uitblijven. NO Overijssel krijgt daarom op zaterdag 19 februari een tweede kans om deel te nemen aan 'Het gevoel van. De Hoogenweg'. Weer op de ouderwetse locatie 'Ons Gebouw' aan de Hoogenweg en weer op ouderwets tijden, namelijk van 20.30 uur tot 00.30 uur.

Van 1975 tot 1985 was de 'Manta drive in-show' één van de bekendste regionale drive-in shows en de eerste poprevival in 2003 is de organisatie en het publiek zeer goed bevallen. De Manta-crew (Dik Brinkman, Geert Overweg, Sandrie Hofsteede, Tonnie Nijzink en Jan Kremer) heeft het Gebouw inmiddels weer gehuurd en de voorbereidingen zijn in volle gang. Ook de mensen van Het Gebouw zijn razend enthousiast om deze poprevival weer in huis te krijgen. Met de huidige beheerders is afgesproken dat er maximaal 600 kaarten mogen worden verkocht. De avond zal beginnen op de tijden van vroeger en eindigen op de tijden van vroeger. Voorverkoop van kaarten vindt plaats bij Café Brinkman, Dier & Tuin Overweg, Popcentrum Podium en Het Gebouw aan de Hoogenweg. De entree is 7 Euro bedragen.

In de jaren 1970 tot 1985 was er aan de Hoogenweg op zaterdagavond regelmatig een drive in show voor de jeugd die eigelijk nog niet naar de bars in Hardenberg mochten. In het begin was er eens per maand of twee weken een discoavond voor de jeugd maar omdat er in het gebouw ook ander activiteiten plaats vonden (bruiloften, toneelavonden, etc.) kon dit niet elke zaterdag. Toen dit goed aansloeg bij de jeugd en het steeds drukker werd, was er elke zaterdagavond discobal in Het Gebouw. Op het hoogtepunt van deze periode zat Manta soms op bezoekers aantallen van 700 personen, wat voor die tijd enorme aantallen waren.

Oproep

De organisatie wil graag oud fotomateriaal hebben om een leuke foto reportage te maken van deze oude tijden. De fotopresentatie zal op een groot videoscherm te zien zijn. Foto's kunnen naar één van de voorverkoopadressen worden gebracht of per e-mail gestuurd worden naar: jan@poppodium.nl. De foto's s.v.p. inleveren met naam en adres, zodat ze een week later weer terug kunnen worden gestuurd.

EINDE PERSBERICHT