Ingezonden persbericht

LZ 1886 organiseert voor twintigste keer Jaargangwedstrijden

LEIDEN, 20050213 -- Op zaterdag 19 en zondag 20 februari a.s. organiseert zwemvereniging LZ 1886 in zwembad De Zijl voor de twintigste keer de Jaargangwedstrijden. Bij deze wedstrijden worden van elk zwemnummer de beste 20 kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar uitgenodigd. Op die manier vormen deze wedstrijden een officieus NK voor deze leeftijdsgroep. Dit jaar zullen ongeveer 240 kinderen van 120 verenigingen uit heel Nederland deelnemen.


Zwemmers die bij de Jaargangwedstrijden meezwemmen, nemen later ook vaak deel aan NK's. Sommigen groeien zelfs uit tot internationale toppers. Zo hebben in het verleden bijvoorbeeld Pieter van den Hoogenband en Hinkelien Schreuder meegedaan.

Het uitreiken van de medailles zal op zaterdag 19 februari gebeuren door dhr. Erik van Heijningen, gedeputeerde van Sport voor Zuid-Holland en voorzitter van de zwembond KNZB. Op zondag 20 februari zal deze taak worden overgenomen door de heer Alexander Geertsema, wethouder van de gemeente Leiden.

Ook uit de Leidse regio zullen enkele zwemmers deelnemen. Naast zwemmers van het organiserende LZ 1886 zullen zwemmers van o.a. De Zijl/LGB (Leiden), Columbiaan (Voorhout) en Sassenheim deelnemen. Medaillekansen zijn er onder meer voor Lars Sieval van De Zijl/LGB, Jonathan Cassuto van Sassenheim en Tamara Boeff van Columbiaan.

De wedstrijden zullen op beide dagen om 14.15 uur beginnen. De entree voor toeschouwers bedraagt ¤ 3,- per dag. Verwacht wordt dat de wedstrijden tot ongeveer 16.45 uur duren.




Ingezonden persbericht