Ingezonden persbericht

Popcentrum PODIUM

H a r d e n b e r g

PERSBERICHT WK07

DE ZINGENDE FRESIA'S & DE HEINOOS IN PODIUM

Hardenberg-, Je hebt Rock 'n Roll en je hebt Rock 'n Lol. Grote vraag is nu: wát is in vredesnaam 'Rock 'n Lol'? Aanstaande zaterdag krijgen bezoekers van Popcentrum Podium hier een antwoord op. Dán is het partytime met live shows van twee Rock and Lolbands: DE ZINGENDE FRESIA'S (Gelderland) & DE HEINOOS (Overijssel). Klits, klats, klander... de éne band nog gekker dan de ander! Twee toppers in rock... en lol! Er is geen extra entree, het moet natuurlijk wel een lolletje blijven.

DE ZINGENDE FRESIA'S

Een hedendaags concert van De Zingende Fresia's klinkt swingender en strakker dan ooit en bij tijd en wijle wil het er ook flink heftig aan toe gaan. Bijvoorbeeld als Hazes wordt gemixt met Rammstein en een gevoelige tekst van Frank Boeijen op een nummer van Peter Pan Speedrock wordt geplakt! Maar juist deze onbestaanbare combinaties zijn zo ijzersterk en vermakelijk dat zelfs de grootste kniesoor zich lachend in de woelende massa voor het podium mengt! Met het eigen werk van de band, dat circa éénderde van het repertoire beslaat, is het eigenlijk niet anders. Rock, rap, pop, metal, country, smartlappen en stampende hoempa's worden op onnavolgbare wijze met elkaar vermengd. En keer op keer levert dit energieke en bovenal zeer aanstekelijke nummers op met een hoog meezinggehalte. Af en toe passeren er rustiger nummers de revue: heuse tranentrekkers die volop ruimte bieden aan 'oprechte' bezinning. Want uiteindelijk blijft het levenslied de basis van de Fresia's!

DE HEINOOS

Als je zaterdag zin hebt in een denderend feest waarbij echt iedereen uit z'n dak gaat moet zaterdag zeker even komen kijken naar deze 'band met ballen'! The Heinoos, ze zijn een beetje gek, flauwekullen er lustig op los en stilstaan kunnen ze niet. De leukste ADHD-band on earth. Wat ze wél kunnen: de meest fantastische hits uit de jaren '60, '70 en '80 aan elkaar breien. Nummers van Hazes, Nena, Queen, ABBA, Status Quo, De Dijk, en vele, vele anderen... Ze komen allemaal voorbij en worden regelmatig afgewisseld in doldwaze medley's. Rock'n Lol dus! Meer info op www.poppodium.nl

Einde Persbericht