FNV

Nog geen zicht op nieuwe CAO contractcatering

De vierde gespreksronde in het CAO-overleg tussen de vakbonden (FNV Horecabond, CNV en Unie) en werkgeversorganisatie VENECA heeft donderdag 17 februari nog geen nieuwe CAO contractcatering in zicht gebracht. Op onderwerpen als werkzekerheid en de looptijd van de collectieve overeenkomsten lijkt een compromis mogelijk. Waar het gaat om loonverbetering of doorbetaling bij arbeidsongeschiktheid liggen de wensen van de vakbonden en werkgevers nog echter ver uiteen.

De onderhandelaars van de FNV Horecabond, voorafgaande aan de laatste onderhandelingsronde door de CAO-commissie van de bond geïnformeerd over de werkgeversvoorstellen, zijn bereid om een aantal onderwerpen bespreekbaar te maken om zodoende tot elkaar te komen. Dit zijn de onderwerpen werkzekerheid en de looptijd, maar ook kinderopvang, flexibiliteit en het onderbrengen van horeca-activiteiten in de CAO Contractcatering. Zowel werkgevers als de bonden denken op die thema's tot een vergelijk te komen.

De bonden hebben donderdag echter ook aangegeven dat de voorgenomen verslechteringen in de Inflightcatering en het inleveren van roostervrije dagen voor de achterban onbespreekbaar zijn. Daarnaast liggen op de gebieden doorbetaling bij arbeidsongeschiktheid in het eerste en tweede ziektejaar en loonsverbetering over het jaar 2005 de wensen ver uiteen. De vakbonden en Veneca zullen in een volgend overleg vooral ingaan op deze onderwerpen.


* Wilt u op de hoogte blijven van de CAO-onderhandelingen in de contractcatering? Blijf dan ook de komende tijd de website van de FNV Horecabond in de gaten houden. Na iedere onderhandelingsronde en of ontwikkeling verzorgt de redactie van deze website voor u een actuele stand van zaken. De volgende nieuwsupdate is te verwachten op dinsdag 1 maart, een dag na de vijfde onderhandelingsronde op maandag 28 februari 2005.

(Nieuws, vrijdag 18 februari 2005, redactie: Frank van der Kuyl)