Ingezonden persbericht

TT Circuit Assen, 18 februari 2005

Kalenderwijzigingen: Rio GP valt af, Turkije toegevoegd

Dorna en FIM maakten vandaag een paar wijzigingen bekend in de wegrace Grand Prix-kalender. Het jubileum van de 75e TT van Assen blijft vanzelfsprekend op haar traditionele laatste zaterdag in juni (25 juni) gepland, maar de wegrace Grand Prix in Rio de Janiero komt te vervallen. Op die geplande datum (17 april) wordt nu de GP van Portugal (Estoril) verreden, die daarmee van 30 okt. naar 17 april verhuist. Het wegrace Grand Prix seizoen blijft echter 17 GP's tellen, want aan het einde van het seizoen wordt de GP van Turkije toegevoegd op 23 oktober. Deze nieuwe voorlaatste GP wordt verreden op het nieuwe circuit van Istanboel.

In de kalender voor het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) wegrace is voor de 9e ONK-race inmiddels ook een datum gevonden. De datum voor de in het Duitse Oschersleben te verrijden kampioensrace is 29 mei. Op die dag strijden enkele andere ONK-klassen bij de Internationale Ducati Clubraces op het TT Circuit Assen, die eveneens voor 29 mei gepland staan.

Ook in de kalender voor het Europees Kampioenschap zijn de laatste weken enkele kleine wijzigingen doorgevoerd.

Bijgaand treft u het volledig aangepaste kalenderoverzicht in 1 overzicht, met daarop de wedstrijden op het TT Circuit Assen, de Grand Prix, WK Superbike, WK Endurance, EK wegrace, KNMV, Formule 1 en DTM-kalenders. (zie word-bijlage)

***********************************