Stad Utrecht, 10.55 uur

Utrecht 19-02-2005 - Nieuwsberichten Stad Utrecht

Gewapende overval

UTRECHT Vrijdagochtend omstreeks 09.45 uur is een 71-jarige man uit Utrecht in zijn woning aan de kleine Singel overvallen. De man werd onder bedreiging van een mes van zijn portemonnee beroofd. De onbekende dader is ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Wapen aangetroffen

UTRECHT Vrijdagavond omstreeks 21.00 uur heeft de politie op de Klipspringerdreef een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het in bezit hebben van een wapen.

Vrijdagavond kreeg de politie een melding dat op de Klipspringerdreef een man was gezien die een vuurwapen bij zich had. De politie is hierop ter plaatse gegaan. Op de hoek van de Kwango-/Kasaidreef trof de politie een man aan die aan het signalement voldeed. De man (43 jaar en afkomstig uit Utrecht) is hierop aangesproken en weigerde het verzoek om zijn handen te laten zien. Hierop is door de politie het dienstwapen getrokken. Ook toen voldeed de man niet aan de sommeringen van de politie, waarna de man met gepast geweld tegen de grond is gewerkt. Bij de man werd geen wapen aangetroffen en hij is overgebracht naar het bureau.

Een tweede politiekoppel trof op de Klipspringerdreef een persoon aan die eveneens aan het signalement voldeed. Deze 39-jarige man uit Utrecht is daarop door de politie aangehouden. Ook bij hem werd geen wapen aangetroffen. Na aankomst op het bureau werd door een getuige gemeld dat er een vuurwapen op straat zou liggen op de Klipspringerdreef. Dit wapen is veiliggesteld en na onderzoek bleek het vermoedelijk om een alarmpistool te gaan.

Op basis van een getuigenverklaring kon de man die op de hoek van de Kasaidreef was aangehouden, worden heengezonden. Hij heeft echter wel een proces-verbaal gekregen voor het plegen van verzet bij aanhouding en belediging.

De man die op de Klipspringerdreef is aangehouden, is op basis van een getuigenverklaring voorgeleid en ingesloten op het bureau.

Rijden onder invloed

UTRECHT Zaterdagochtend omstreeks 03.35 uur heeft de politie op de Grote Trekdreef een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed. De man sloeg met een iets te ruime bocht rechtsaf de Grote Trekdreef op, waardoor hij bijna het voertuig van de agenten raakte. Bij controle bleek dat de man onder invloed was, waarna hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man 600 ug/l in zijn lichaam had. De man moest zijn rijbewijs inleveren en is heengezonden met een proces-verbaal.