1e persbericht van zaterdag 19 februari 2005

Eindhoven 19-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: 28 lastige NEC-supporters aangehouden

De politie heeft vrijdagavond tussen 23.30 en 0.00 uur in de Eindhovense binnenstad 28 NEC-supporters aangehouden. De groep supporters zocht steeds de confrontatie met PSV-supporters en was uit op relletjes. De aangehouden mannen zijn in de leeftijd van 18 tot 35 jaar oud. Zij zijn op het hoofdbureau van politie ingesloten. Een van hen bedreigde een politieman en een ander had hash en een kleine hoeveelheid cocaïne bij zich. De groep was al vanaf ongeveer 22.00 uur in de stad. Zaterdagavond wordt de wedstrijd PSV NEC gespeeld.

Helmond: Dronken automobilist betrokken bij aanrijding

Op de Julianalaan is zaterdag om 0.55 uur een 22-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man reed met zijn auto vanuit de richting van het centrum over de Julianalaan. Volgens getuigen reed hij met hoge snelheid. Hij verloor de macht over het stuur en reed tegen een tegemoetkomende auto die bestuurd werd door een 70-jarige Helmonder. De 22-jarige man had gedronken en blies een promillage van ruim 1,2. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 70-jarige man had last van zijn nek en had enkele kneuzingen. Hij kon na een bezoek aan het ziekenhuis naar huis.

Sterksel: Inbraak in woning

Vrijdag tussen 9.30 en 22.45 uur is ingebroken in een woning aan het Churchillpark. Er is een ruit van de keukendeur vernield. Uit de woning verdwenen sieraden, een digitale camera en een LCD-televisie.

Breugel: Rijbewijs kwijt botsing met bloembak

Een 53-jarige automobilist uit Nuenen moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 23.25 uur op de Veerstraat met zijn auto tegen een bloembak was gereden. Hij had gedronken en blies ruim
1,75 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oost- West- en Middelbeers: Computer en sieraden weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Vestdijk zijn vrijdagavond een computer, een computerscherm en sieraden weggenomen. Aan de achterkant van de woning is een raam opengebroken.

Mariahout: Sieraden weg bij inbraak

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Julianastraat. Er is een raam opengebroken en uit de woning verdwenen enkele gouden en zilveren sieraden.

Waalre: Inbrekers aangehouden

Zaterdag zijn op de Gestelsestraat en de Anna Paulownalaan een 32-jarige Eindhovenaar en een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. De politie kreeg rond 5.00 uur een melding dat er werd ingebroken bij een winkel aan Den Hof. De politiemensen zagen bij aankomst de twee inbrekers wegrennen. Zij waren bezig geweest een ruit uit de toegangsdeur te verwijderen. Na enige tijd zoeken konden de twee verdachten worden aangehouden. Zij zijn voor onderzoek de cel ingegaan.