Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht 19-02-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Waarschuwingsbericht: Het wakend oog

AMERSFOORT De politie waarschuwt bewoners van de gemeente Amersfoort om niet in te gaan op de aangeboden diensten van de Amersfoortse Surveillance Dienst Het wakend oog. In een verspreide brief worden bewoners geïnformeerd over de mogelijkheid om tegen betaling toezicht te krijgen door deze particuliere surveillancedienst.

Voor deze diensten is echter geen vergunning afgegeven. De politie waarschuwt bewoners dan ook om vooral geen gebruik te maken van de diensten van Het wakend oog.

Ongeval motoragent

AMERSFOORT Vrijdagavond 18 februari kreeg de politie omstreeks 19.50 uur de melding van een woninginbraak aan de Schothorsterlaan. Een motoragent reed over deze weg richting het betreffende woonhuis en wilde vier autos die voor hem reden, inhalen. Ter hoogte van een parkeerplaats sloeg een 38-jarige automobiliste uit Amersfoort ineens linksaf, waarbij zij de motoragent over het hoofd zag. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed bij de Amersfoortse in de flank van haar auto. De motoragent is met gezichts-, hand- en schouderletsel naar het Lichtenbergziekenhuis vervoerd. De Regionale Verkeersdienst onderzoekt het ongeval.